Glas Javnosti

ПУТИН НЕ ВОЛИ ПАНКЕРЕ: Чланице бенда Пуси Рајот ухапшене после само неколико секуди на слободи! (ВИДЕО)

Pop kultura
Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 31.07.2018

Након што су одслужили петнаестодневну затворску казну, чланови и чланице групе Пуси Рајот који су упали на терен на финалу Светског првенства опет су затворени.

Њих четворо поновно су приведени буквално док су излазили из затвора, где су одслужили казну за илегално ношење полицијских униформи и кршење правила за гледаоце утакмица Светског првенства.

Наиме, упали су на терен на утакмицу Хрватске и Француске 15. јула маскирани као полицајци.

Као што се види на снимку коју је објавио Гардијан, Пјотр Верзилов, Ника Никулшина, Олга Курачјова и Олга Пактушова изишли су са осмесима на лицима, и не сумњајући да ће их полицајци на излазу моментано опет привести.

                   

О привођењу је преко Твитера јавио сам Верзилов, који је у тренутку привођења био одвојен од својих колегиница. "Полицијска станица Лужњики каже да постоји захтев да нас задрже преко ноћи - док се неке процедуре не обаве ујутро. Задржаће нас све опет преко ноћи, каже полиција. Али нема оптужнице", написао је Верзилов.

Засад није познато зашто су активисти опет приведени, пише ББЦ.

Верзилов је раније, у интервјуу који је дао из затвора, рекао како се не слаже са позивима на бојкот спортских такмичења у Русији, али да је избегавање критиковања онога што се догађа у његовој земљи погрешно.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR