Glas Javnosti

VIŠEMINUTNE OVACIJE ZA FILM NEČISTA KRV U BEOGRADU! Bez Bjelogrlića na crvenom tepihu (FOTO, VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Film "Nečista krv - greh predaka" sinoć je imao bioskopsku premijeru u Beogradu, u rasprodatoj velikoj sali Kombank dvorane, gde su se uz višeminutne ovacije poklonili gledaocima reditelj Milutin Petrović, glumci i članovi ekipe.

Beogradska publika je dugotrajnim aplauzom i uzvicima odobravanja pozdravila Dragana Bjelogrlića, Anđelu Jovanović, Katarinu Radivojević, Dejana Bućina, Feđu Štukana, Vaju Dujović, Aleksandra Ristoskog i druge glumce, kao i producentkinju Snežanu Van Hauvelingen.

Bez Bjele na crvenom tepihu

Bjelogrlić, kome je juče ukinut pritvor i brani se sa slobode, nakon što je u hotelu u Nišu fizički napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića, nije bio na crvenom tepihu među ostatkom ekipe pri dolasku na premijeru.

Kada se ipak pojavio tokom predstavljanja filmske ekipe nakon projekcije, čitava dvorana je ustala i aplaudirala mu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by nova.rs showbiz (@nova.rs_showbiz)

Petrovićeva drama epohe je zbog velikog interesovanja sinoć prikazana i na tri rasprodate dodatne projekcije u Kombank dvorani i Cinepleks Galeriji Belgrejd.

Anđela Jovanović zasenila sve haljinom: Ne bih volela da mio ova uloga obeleži karijeru

Anđela Jovanović u filmu "Nečista krv" tumači lik Tašane, a kako je prisutnim medijima neposredno pred beogradsku premijeru rekla, volela bi da ova velika uloga bude inicijalna kapisla njene karijere.

 - Ja ne bih volela da ovo obeleži moju karijeru. Volela bih da bude inicijalna kapisla, zato što planiram da se bavim ovim ceo život i da budem mnogo bolja - rekla je mlada glumica.

Foto: Fonet

Anđela, koja u filmu „Nečista krv – greh predaka“ glumi Tašanu, na premijeri se pojavila sa svojim dečkom, Mihailom Dudašem, a njena neobična haljina privukla je pažnju prisutnih, te su se mnogi složili da je izgledala kao prava holivudska diva.

 Foto: Fonet

Na premijeri filma pojavio se i glumački par Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić, inače Anđelini roditelji, koji su došli da podrže ćerku.

Foto: Fonet

Anđela je inače master studije glume završila u Londonu, a kako kaže, volela bi da stečeno znanje prenese u Srbiju.

- Ja sam završila svoje studiranje u Londonu i dobila sam diplomu poštom skoro. Dodela će biti u decembru. Završila sam taj master iz filmske glume, to sam i studirala. Tih godinu dana sam otišla samo na usavršavanje, jer planiram da radim u našoj zemlji i želim da to znanje koje sam tamo dobila prenesem i ovde. Ja bih više volela da se bavim svojim poslom ovde i nadam se da će mi država omogućiti da ne moram da idem iz svoje zemlje, jer je jako volim. Volela bih da ovde ostavim neki pečat i trag - rekla je sinoć ispred okuljenih novinara između ostalog ova mlada glumica.

Na crvenom tepihu prošetali su se i Katarina Radivojević, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Feđa Štukan i ostali junaci filma „Nečista krv -greh predaka“.

 Foto: Fonet

Film "Nečista krv - greh predaka" premijerno je prikazan na nedavnom Festivalu evropskog filma Palić, potom je osvojio prvu nagradu na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a ovih dana je otvorio Dunav film fest u Smederevu i bio je na Filmskim susretima u Nišu.

Van Hauvelingen je rekla agenciji Tanjug da od 26. avgusta kreću prikazivanja filma pored Srbije i u zemljama regiona, kao i za dijasporu u Evropi, a od sredine septembra i u SAD i Kanadi, sa titlovima "tako da su dobrodošli i oni koji ne razumeju srpski jezik".

"Trudimo se da film dobaci najviše što može, imajući u vidu da ima univerzalnu priču, dosta stranih glumaca i priču o Balkanu kao "Divljem istoku". Mislim da postoji veza za razumevanje širom Evrope i sveta", rekla je Van Hauvelingen na crvenom tepihu pred početak filma.

Kako je najavila, predstavljanje "Nečiste krvi - greh predaka" biće 25. avgusta u Novom Sadu, 26. avgusta u Banja Luci, 27. avgusta u Kragujevcu, 28. avgusta u Vranju i 3. septembra u Beču.

Scenario za "Nečistu krv - greh predaka" napisao je po motivima dela književnika Bore Stankovića (1876-1927) svojevremeno reditelj Vojslav Nanović (1922-1983), a pošto je njegov zatureni rad nedavno ponovo pronađen, adaptirala ga je Milena Marković.

U filmu Hadži Trifun (Bjelogrlić), ugledni srpski trgovac 1850. godine u Vranju, pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali mu pored njih muke stvaraju složeni odnosi u porodici, pa donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake Stankovićevog romana "Nečista krv".

Na crvenom tepihu Dujović je rekla agenciji Tanjug da je njena uloga pomoćnice i desne ruke Hadži Trifuna "jedan od najtragičnijih likova" koje je imala priliku da igra, dok je saradnju sa Bjelogrlićem opisala kao "jako lepu" i kao veliku čast.

Film je snimila producentska kuća Dis end det, uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Srbije, MEDIA fonda Kreativne Evrope i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR