Glas Javnosti

У оквиру сталне поставке Народног музеја, од септембра посетиоци могу уживати и у темтским вођењима четвртком од 18 часова

Kultura
Autor: Глас јавности / ДАНАС / од 10.09.2018.

Циклус почиње 13. септембра вођењем музејског саветника Петра Петровића, Он и она – на портретима српског сликарства XИX века.

„Посетиоцима ће на овај начин бити пружена могућност да приликом посете музеју непосредно од музејских стручњака сазанају нешто више о појединим сегментима сталне поставке, феноманима и појавама из прошлости о којима сведоче одабрани експонати из богатог фонда Народног музеја. Сваког четвртка ће кустоси Народног музеја и гостујући предевачи избором занимљивих тема и на овај начин употпунити могућности различитих повода за музејску посету“, наводи се у саопштењу Народног музеја.

Како наводе, током септембра посетиоци ће такође имати прилику да присуствују тематском вођењу кустоскиње Збирке стране уметности, Јелене Дергенц, која ће 20. септембра заинтересованима представити избор ове престижне збирке који је нашао место на сталној поставци, а последњег четвртка, 27. септембра, ће у оквиру античке поставке др Мирјана Глумац одржати вођење на тему Град мртвих у свету живих – сахрањивање на Космају у доба Римљана.

Глас јавности / ДАНАС / од 10.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR