Glas Javnosti

Топли зец за министра Владана Вукосављевића: Ријалитији се не забрањују нигде, па неће ни у Србији

Kultura
Autor: Глас јавности / Фонет / од 24.09.2018.

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић упутила је отворено писму министру културе и информисања Владану Вукосављевићу, у којем наводи да се ријалити програми не забрањују нигде, "па неће ни у Србији".

Покушај да се неки програм или формат, било који, унапред уреди, да му се унапред санкционише садржај, јако личи на цензуру, наводи Зекић у писму.
Уосталом, европска, као и свака друга медијска регулатива која почива на демократским вредностима, додала је она, забрањује а приори контролу програма, баш зато што таква контрола суштински значи цензуру.

"Регулатива се, по правилу, не доноси за појединачне емисије или формате, јер таква врста поступања, без обзира на то што је у неком тренутку прави лек за постојећи проблем, може лако да склизне, хајде то да поновимо, у цензуру. И то је, драги необавештени министре, суштина нашег одбијања да поступимо по вашем наређењу", нагласила је Зекић.

Нема шансе да било шта слично урадимо, између осталог и зато што у РЕМ не седе људи који се, када чују реч "медији" хватају за пиштоље, написала је Зекић.

Глас јавности / Фонет / од 24.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR