Glas Javnosti

Šarčević: Snimanje nastave prekinuto, emitovanje redovno

Kultura
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se snimanje nastavnog materijala za srednje i osnovne škole odlaže na nedelju dana jer je dovoljno materijala pripremljeno unapred.

"U kritičnim smo danima pandemije i planirana je pauza od nedelju dana. Ljudi rade više od tri nedelje sa svim subotama. Namera je da ih odmorimo i poštedimo rizika", rekao je on za Nova.rs.

Pauza u snimanju neće dovesti do prekida emitovanja nastave putem RTS-a, jer je, prema rečima ministra, dovoljno časova već snimljeno.

"Materijala ima za osnovne škole i gimnazije za dve i po nedelje, a za srednje stručno obrazovanje do pola maja", dodao je on Šarčević.

Šarčević tvrdi da pozitivni rezultati na koronavirus trojice njegovih savetnika u Ministarstvu prosvete nemaju nikakve veze sa pauzom snimanja nastavnog materijala, već da je to ranije isplanirano.

Nastava na daljinu je putem Radio televizije Srbije se emituje od 17. marta, nakon što je u Srbiji zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje, a nastava u školskim klupama prekinuta.

 

IZVOR: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR