Glas Javnosti

POZORIŠTE U DOBA KORONE: Kultne ptredstave JDP-a na internetu

Kultura
Autor: Глас јавности

"Hadersfld" otvara prolećnu sezonu online teatra

I Jugoslovensko dramsko pozorište pridrtužuje se akciji "Ostanite kod kuće" te će snimke svojih kultnih predstava prikazati na internetu.

"Čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da igramo i srećemo se iz večeri u veče, Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa vama na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema
sebi i zajednici ostati kod kuće. Zato ćemo od četvrtka 26. marta, na zvaničnom jutjub kanalu i sajtu pozorišta emitovati snimke predstava.", kaže se u zvaničnom saopštenju ove kuće.

Prva predstava koju ćemo videti je "Hadersfld" Uglješe Šajtinca u režiji Aleks Čizholm. Početak striminga je u 21h. Istu predstavu imaćemo priliku da gledamo naredna tri dana u petak 27, subotu 28. i nedelju 29. marta takođe u 21h.
Sledeći komad gledamo narednog četvrtka 2. aprila. Takođe u 21h, biće to "Bure baruta" Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog.

Za četvrtak 9. aprila zakazano je prikazivanje predstave "Skakavci" Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača dok je u četvrtak 16. aprila na programu JDP TV-a predstava "Mletački trgovac Viljema Šekspira u režiji Egona Savina.
Iz JDP-a poručuju da će sve predstave  biti reprizno emitovane i naredna tri dana po premijernom izvođenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR