Glas Javnosti

Operska pevačica AGOTA VITKAI: Dva umetnika su se preselila, kako bi ĐOLE rekao, na asteroid...Takvi kao BALAŠEVIĆ ne umiru, oni su večni i vanvremenski! (FOTO+VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Đorđe Balašević, koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života ispraćen je danas na većni počinak u Novom Sadu u prisustvu porodice i ljudi iz najbližeg okruženja.

Operska pevačica Agota Vitkai koju publika zna iz jedne od najboljih balada novosadskog umetnika "Tvoj neko" oprostila se od Balaševića dirljivim rečima na Fejsbuku i zaključkom da umetnici ne umiru.

"Dva umetnika su se preselila, kako bi Đole rekao, na asteroid 612 D. Takvi umetnici ne umiru, oni su večni i vanvremenski. Hvala sudbini što mi je omogućila saradnju sa njima. Pevajmo, svirajmo!", napisala je Agota. 

Maestro violine Šen Ignac preminuo je marta 2017. nakon kraće bolesti. Violinista Šen Ignac, za prijatelje Naci, bio je poznat široj javnosti kao član Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine, bezmalo četrdeset godina, kao violinista koji je pratio Balaševića, Zvonka Bogdana i mnoge druge muzičare. U muzičkim krugovima po tome što je svirao sve: od narodne do klasične muzike, mađarske, srpske, starogradske...

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR