Glas Javnosti

Одложена премијера филма „Краљ Петар Први”, касни снимање

Kultura
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 14.09.2018.

Због обимности и великих захтева продукције током завршних сцена и целокупног постпродукционог процеса, померање премијере филма било је неизбежно, наведено је у саопштењу

Екипи филма преостало је неколико снимајућих дана на острву Крф, у Грчкој, али је захтевна продукција управо тих сцена успорила раније договорен ритам снимања.

„Сцене које би требало да снимимо на Крфу најзначајније су за наш филм и приказиваће поновно рађање државе Србије после огромних губитака. Оне су најважније, али су истовремено продукцијски најзахтевније и најскупље у филму и потребна су нам додатна средства”, каже Лазар Ристовски, главни продуцент и глумац у филму „Краљ Петар Први”.

Ристовски је нагласио да желе да направе филм у потпуности достојан велике трагедије српског народа у Првом светском рату.

„Имамо велику одговорност према филму који је један од највећих историјских спектакла сниман на нашим просторима, и не желимо да нешто недостаје”, додао је.

Филм „Краљ Петар Први” по мотивима романа Милована Витезовића „Чарапе краља Петра”, дуго је припреман, с пажљиво одабраном младом глумачком екипом и сниман више од три месеца.

Главне улоге, поред Лазара Ристовског у улози краља Петра Првог Карађорђевића, тумаче Радован Вујовић, Милан Колак, Александар Вучковић, дечак Иван Вујић, Даница Ристовски и други.

Карте за премијеру могу се заменити или вратити на истом месту на коме су купљене.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 14.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR