Glas Javnosti

Ministarstvo kulture izdvojilo 83,4 miliona dinara za kulturni sadržaj u 22 grada Srbije

Kultura
Autor: Глас јавности

Na konkursu ‘Gradovi u fokusu 2020’ Ministarstva kulture i informisanja izdvojeno je 83,4 miliona za objekte namenjene kulturi u 22 grada širom Srbije.

Najviše sredstava na konkursu u iznosu od 8,5 miliona dinara opredeljeno je opštini Rekovac za projekat Rekovac - centar tradicionalne kulture i promocije savremene kulture i umetnosti, a sredstva su dodeljena i za gradove Bojnik, Vranje, Aleksandrovac, Negotin, Prokuplje, Kladovo, Priboj, Kanjiža, Knić, Crna Trava, Doljevac, Lebane, Ljubovija, Veliko Gradište, Gornji Milanovac, Vrnjačka Banja, Smederevska Palanka, Vladičin Han, Surdulica, Sombor i Rača.

Rebalansom budžeta usled pandemije virusa Kovid-19, sredstva namenjena ovogodišnjem konkursu ‘Gradovi u fokusu’ umanjena su za blizu 40 odsto što je smanjenje sa planiranih 135 miliona na 83,4 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva.

Ove godine na konkurs je stiglo 60 prijava iz isto toliko jedinica lokalne samouprave, od čega je 26 prijava bilo iz gradova i opština čiji projekti su već podržani na prethodnim konkursima, što je novina u odnosu na konkurse ranijih godina.

Na do sada održanih pet godišnjih konkursa ‘Gradovi u fokusu’  opredelilo je ukupno 658.363.442 dinara za 70 projekata.

(Kancelarije za saradnju s medijima )

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR