Glas Javnosti

Mesec dana teatra na letnjoj pozornici stadiona Tašmajdan

Kultura
Autor: Glas javnosti

Beogradska pozorišta otvaraju biletarnice za karte za otvorenu scenu stadiona Tašmajdan.

Glumci Atelja 212 će za beogradsku publiku 3. i 4. jula u 21 čas izvesti predstavu “Art” Jasmine Reze, u režiji Alise Stojanović u kojoj igraju Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski.

Na inicijativu beogradskih pozorišta, koja su zatvorila svoja vrata za publiku 11. marta, zbog pandemije virusa kovid-19, uvođenja vanrednog stanja i uspostavljanja zdravstvenih mera prevencije i zabrane javnog okupljanja u zatvorenim prostorima, Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu organizovao je i obezbedio scenu na otvorenom na stadionu Tašmajdan.

Na ovoj multifunkcionalnoj sceni, od 25. juna do 20. jula smenjivaće se, svake večeri, predstave sa repertoara svih beogradskih pozorišta, kao i predstave nezavisnih produkcija i drugih izvođačkih umetnosti.

Prateći uputstva kriznog štaba grada Beograda, preporuke o zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj distanci, scena na Tašmajdanu omogućiće bezbednost, kako umetnika i izvođača, tako i publike. Ukupan kapacitet je od 500 do 700 stolica u gledalištu.

Letnju pozornicu otvara "Mamma mia" Pozorišta na Terazijama, dvostrukim izvođenjem, 25. i 26. juna, "štafetu" 27. i 28. juna preuzima Beogradsko dramsko, predstavom "Trpele".

Dan kasnije na repertoaru će biti predstava "Pošteni provalnik" pozorišta Boško Buha, dok će 1. jula od 18.00 časova biti predstava za mališane "Pitam se pitam".

Posle Ateljea 212 će 3. i 4. jula Jugoslovensko dramsko odlučilo za "Lorencača", koji je na programu u naredne dve večeri.

Narodno pozorište 9. jula, specijalno za ovu priliku, priprema muzičko-scensko ostvarenje (opere i baleta) pod nazivom "Svetlost".Sutradan je na repertoaru njihova dramska predstava, "Bela kafa". Posle nacionalnog, na "Taš" stiže Zvezdara teatar sa "Večerom budala" - 11. i 12. jula.

Nadležni dodaju i da će se na pozornici Tašmajdana igrati predstave beogradskih pozorišta bez mnogo dekora. Sedišta neće biti numerisana, a cela organizacija biće u skladu sa preporukama nadležnih.

Posetioci će karte za letnju pozornicu moći da kupe i dva sata pre početka predstave na biletarnici stadiona Tašmajdan.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR