Glas Javnosti

Matija Bećković: Najveći neprijatelji crnogorske vlasti su Srbi u Crnoj Gori i njihova crkva!

Kultura
Autor: Glas Javnosti

Korona je najnovije oružje crnogorskog režima u borbi protiv Srpske pravoslavne crkve. Najpre je to oružje zaustavilo litije, a sada mole Boga da korona potraje da se litije ne nastave, kaže akademik Matija Bećković.

-Uzalud je crkva poštovala propisane mere i dobijala priznanja i zahvalnost od medicinske struke. Najpre je mitropolit Amfilohije saslušan u policiji zato što je držao opelo Momčilu Krivokapiću, svom najistaknutijem svešteniku, stubu Srpske crkve u Boki Kotorskoj. Drugi put je počinio isti zločin sahranjujući najpoštovanijeg istoričara Vladimira Jovićevića, koji je bio i član Eparhijskog saveta Mitropolije. Juče je uhapšen episkop Joanikije i svi sveštenici Sabornog hrama u Nikšiću, zato što su proslavljali Svetog Vasilija Ostroškog, na njegov dan, u Ostrogu i u njegovom hramu- navodi Bećković.

On kaže da su klirici u Nikšiću uhapšeni i osuđeni po mraku, u jedinom sudu na svetu koji radi noću, prenose „Novosti“.

-Tim bezakonjem neće nauditi ni vladici Joanikiju, ukrasu Srpske crkve, ni njegovim sveštenicima, već će ih ukrasiti novim trnovim vencima na crnogorskoj Golgoti. Ovim hapšenjem režim neće nauditi ni sebi, jer se zemlja pod njima odavno provalila. Na referendumu se nije glasalo za obnovu crnogorske države, jer je Crna Gora država već bila. Glasalo se i izglasalo protiv Srbije. Borba protiv nje traje, a najveći neprijatelji su Srbi u Crnoj Gori i njihova crkva, jedina institucija koju imaju- poručuje Bećković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR