Glas Javnosti

Dva glumca ODBILA DA GLUME JUTKU, PRISTAO SERGEJ TRIFUNOVIĆ ali on traži I NOVČANI “DODATAK NA SRAMOTU”!!!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Nedavna bombastična najava da će se snimati film o priči koja je potresla Srbiju i zbog koje je bahati moćnik iz Brusa, Milutin Jeličić Jutka, osuđen jula ove godine na tri meseca zatvora, po tužbi hrabre sugrađanke Marije Lukić, zbog seksualnog uznemiravanja pre više od dve godine, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Prošlonedeljna izjava Marije Lukić usijala je medije i društvene mreže:

- Prihvatila sam ponudu jednog scenariste da na osnovu cele priče napravi TV dramu ili igrani film, to je bila prva zamisao, ali ipak je sada u planu film. Rad na projektu bi trebalo da počne sredinom oktobra, - potvrdila je Marija Lukić, i još samo dodala da se trenutno zna da će scenario pisati žena, ali ne i ko će igrati glavne uloge. I ne reči više.

Reporter Glasa javnosti je bar neke odgovore potražio na jedinoj vidljivoj adesi, sem nje koja nije htela ni reči više da kaže, u poznatoj advokatskoj kancelariji Borivoja Borovića, koja je Mariju Lukić i zastupala u ovom mučnom sudskom postupku. Ni tamo nema zvaničnih odgovora, jer je reč o poslovnim tajnama klijenata, ali se ipak nešto moglo saznati u izvorima koji ponešto znaju iz tog  okruženja.

-Kako trenutno stvari stoje snimaće se TV film, produkciju će radi stranci, a za dodatnu finansijsku konstrukciju pobrinuće se i nekoliko naših nevladinih organizacija. Scenario je radila mlada autorka a za režiju, posle nekoliko opcija, opredeljenje je da to ipak bude Janko Baljak, iz više razloga. Skoro da nema dileme da će Mariju Lukić igrati odlična Jovana Stojljković, koja je u popularnoj seriji  “Jutro će promeniti sve” odlično iznela lik Andjele, koja se tamo borila sa rodnom neravnopravnošću na fakultetu. A za Jutku je smejurija! Prvi pik, Ljuba Bandović,  nije verovao da mu to nude, mislio je da je skrivena kamaera kad su ga pitali u jednoj kafani na Vračaru, i odbio je kao i drugoponuđeni Slaviša Ćurović, koji se pravdao zauzetošću. Oni su po “Jutkinom gabaritu” bili najbliži, a onda je “upecan” Segej Trifunović, koji je pristao a onda tražio povećanje honorara kao “dodatak na sramotu”, koji inače dobijaju radnici “Gradske čistoće”, uz platu. Sergejeva posla, to je on, - priča uz smeh izvor Glasa javnosti.  

Inače, Marija Lukić je tužila lokalnog moćnika Milutina Jeličića Jutku, zbog seksualnog uznemiravanja Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu, jer joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na poslu, poslao čak 15.000 SMS poruka neprimerenog sadržaja. Osim Lukićeve, Jeličića je za ista zlodela prijavilo još šest žena, ali je Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu odbacilo njihove krivične prijave pod obrazloženjem da nema dovoljno dokaza, pa ti slučajevi nisu ni stigli do suda. Nakon dugotrajnog postupka, koji su obeležila brojna odlaganja jer je tuženi  izbegavao da se pojavi, zbog čega je naloženo čak i njegovo privođenje, presuda je 10. jula konačno izrečena, a sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti, pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Nekada moćnom Jutki i do skoro verni birači su okrenuli leđa jer je ne nedavnim lokalnim izborima u Brusu “propao skroz” pa je konačno nakon 20 godina izgubio vlast, što se pre rasvetljavanja ovog skanadala smatralo skoro nemogućim. A desilo se, najpre zahvaljući i hrabrim ženaama iz Brusa, predvođenim Marijom Lukićem.

Nadajmo se da će i film o Mariji i sugrađankama potaći još neke žene da podignu glas zbog diksriminacije i nepravdi koje doživljavaju u svoj sredini.

(Glas javnosti)

 

 

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR