Glas Javnosti

CRNE LISTE sa imenima NEPODOBNIH GLUMACA ne prave NI GONCIĆ, NI  RISTOVSKI već nebitni ‘BRANIOCI SISTEMA’ da bi se DODVORILI VLASTIMA!

Kultura
Autor: Glas javnosti

Burne reakacije nakon izjave poznatog režisera Srđana Dragojevića da Telekom i RTS trenutno  snimaju oko 30 serija ali da u njima nema mesta za glumce koji nisu po volji vlasti, pa da je tako i Nikola Kojo izgubio glavnu ulogu u jednoj od njih jer tako naređeno producentu, užarilo je društvene mtreže i izazvalo neke naše umetnike da se oglase o tome.

Prema tvrdnjama Srđana Dragojevića Telekom i Radio televizija Srbije su do sada uložili oko 50 miliona evra u 30 domaćih tv serija, ali da su u njima moguće uloge samo oko 400 političkih podobnih glumaca, što onda znači da ili postoje “crne liste” na kojima piše ko sigurne ne sme da igra ili da egzistiraju “bele liste” sa onima koji jedino mogu, što se onda suštinski ne razlikuje. U ovakvim žustrim polemikama, kako već biva, pojavili su se i oni “odlično obavešteni” koji čak i  znaju da te crno ili bele liste sastavljaju baš dokazani promoteri vlasti iz glumačkog sveta, Svetislav Bule Goncić i Laza Ristovski, ali sem bombastih optužbi, ipak, nijedan konkretan  dokaz ne dostaviše.        

U današnje vreme velikog nezameranja iz čisto ekonomskih razloga, produbljenog i krizom korona pandemijom, nije lako naći sagovornike na ovu temu Glasa javnosti, ali se upornost isplatila. Na razgovor nam se prvo odozvao popularni Radoslav Rale Milenković, koga fakat upadljivo nema u glumačkim podelama novih visokobudžetnih domaćih serija.

Koga ima previše a koga ni za lek

-Ne zove me niko za angažman već duže vreme, što mi jeste malo čudno, ali zaista ne znam da li sam na nekoj listi podobnih ili nekoj drugoj. Pokušavam da to gledam sa vedrije strane, u stilu ako me dugo nema skočiće mi cena na glumačkom tržištu! Šalim se, naravno, ali nije ni lepo to čuti za Nikolu Koju, jer mislim da on zaslužuje mnogo više nego što ga ima pred kamerama. Javnost će vremenom prepoznati koga ima previše a koga ni za lek, to je jedino u šta trenutno mogu da verujem i da nam Nkola Kojo neće još dugo nedostajati, priča za Glas javnosti popularni Rale Milenković.

Utisak je da ni glumčine Milana Milosavljevića, sjajnog Branislava Nušića ili Prikića iz “Bele lađe”, nema na ekranima u poslednje vreme koliko bi bilo “normalno”, ali ni on tu ne vidi naročitu teoriju zavere:

-Nailazio sam razne kriterijume da li je neko podoban ili nije i to ne mora biti samo politički, na šta prvo asocira. Svojevremeno pred jedno gostovanje na RTS-u rekli su mi da “nije zgodno” da pored mene, u ulozi Branislava Nušića, bude i jedna glumica iz “Kursadžija”, jer to kao ruši  neke njihove “standarde”. Znao sam i tada da to nigde nije pisalo, već da je to smislio neki “genijalac” sa RTS-a, neko ko je sam sebi dodelio ulogu cenzora podobnih gostiju. To je bilo i u Titovo vreme, tako da i danas postoje ti realno nebitni likovi, u stvari samozvani “branioci sistema”, koji se tako dodvoravaju vlastima. Ne mogu da znam da neki spiskovi podbnosti postoje, ali verujem da ima poltrona koji su sebe promovisali u cenzore, a da to od njih niko nije ni tražio. A štetu prave, i ne malu, izjavio je popularni Milanče Milosavljević za Glas javnosti.

(Glas javnosti)

            

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR