Glas Javnosti

Ako ne u stvarnosti onda bar na filmu da ih gledamo, film o gastarbajterima prvi otvara vrata bioskopa u Srbiji (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon premijernog prikazivanja na ovogodišnjem 48. FEST-u i osvojenih nagrada na prestižnom beogradskom festivalu (Politikina nagrada Milutin Čolić, za najboljeg reditelja i Nagrada publike za najbolji evropski film) srpski film “Sumrak u bečkom haustoru” biće prvi domaći film koji će, nakon višemesečne pauze otvoriti bioskopske sale u Srbiji.

Ovaj film reditelja Mladena Đorđevića će premijerno biti prikazan 3. septembra, a publika će moći da sazna kako zaista izgleda život gastarbajtera u Beču.

“Film koji briše granicu izmedju igranog i dokumentarnog žanra, smešten je u svet bečkih taksista koje povezuje jedna vračara, kod koje idu kako bi ih posavetovala i utešila. “Njih ne igraju glumci već su to autentični likovi koji na filmsko platno donose specifičan humor i energiju,” rekao je reditelj,a saopštio “MegaCom Film”.

 

Film je inspirisan romanom pisca i pesnika Darka Markova, koji u filmu okuplja ekipu Balkanaca iz Beča i sa njima pravi pozorišnu predstavu.

“Publika može da očekuje gorkohumornu dramu o životima naših ljudi tragično razapetih izmedju rodnog kraja i tuđine. Ovo je zapravo priča o Balkanu, jer, kako je Klemens fon Meternih, veliki austrijski državnik XIX veka, rekao, Balkan počinje odmah iza zidina Beča”, najavljuje producentska kuća.

(Glas javnosti/Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR