Glas Javnosti

ЗБОГОМ И МИРНО МОРЕ: "Југославија" се опрашта од певача који је оставио "Траг у бескрају", легендарног Оливера Драгојевића

Estrada
Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 30.07.2018.

Легендарни певач Оливер Драгојевић преминуо је јутрос у пет сати у сплитској болници у 71. години, годину дана након што му је дијагностификован канцер, јавља хрватски сајт 24.ХР.

Драгојевић је легенда хрватске музичке сцене, а преминуо је годину дана након што му је дијагностификован канцер плућа.

Иза себе је оставио ожалошћену супругу Весну, с којом је био 44 године у браку, сина Дина (42) и близанце Дамира и Давора (39). Ускоро се очекује службено саопштење о Оливеровој смрти.

Он је сазнао да има карцином плућа након што му је у августу 2017. године позлило на прослави његовог пријатеља, музичара Ремија Казинотија.

Упркос дијагнози и хемотерапијама, Оливер је до последњег дана проналазио време за породицу, пријатеље и музику. Умор га није могао зауставити ни да припрема једне од својих поседњих концерата крајем прошле године. Са својим пратећим бендом Дупини редовно је био у контакту.

"Дане проводим код куће где свирам и певам. Знате, ујутро устанем, узмем гитару и почнем свирати, и тако по цео дан. Није ми тешко, гледам на то као једну врсту рекреације", изјавио је почетком године.

 Обожаватељи су га уживо на сцени последњи пут гледали 16. листопада у сплитском ХНК на концерту 'Вјеруј у љубав' којег је организовала Жупанијска лига против рака.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR