Glas Javnosti

Indy o operaciji: "Htela sam malo da skinem stomačić"

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Nakon više od mesec dana provedenih u bolnici zbog komplikacija nastalih usled operacije smanjivanja želuca, pevačica Indira Indy Aradinović nedavno je sa Kliničkog centra puštena na kućno lečenje.

Teška upala pankreasa, kasnije i sepsa, odstranjivanje slezine, a zatim još jedna operacija, samo su neke u nizu komplikacija koje su zadesile Indiru Aradinović, javnosti poznatiju kao Indi.

Pevačica se već godinama bori sa viškom kilograma, a odluka da se zbog estetskih razloga podvrgne operaciji želuca umalo ju je koštala života.

U eskluzivnom razgovoru za Nova.rs Indira Aradinović objašnjava šta se desilo tog 9. marta kada su komplikacije krenule. Kako tvrdi, ona je u bolnicu u Sremskoj Kamenici, gde ju je operisao doktor, koji po pozivu radi i u jednoj privatnoj beogradskoj klinici, došla zdrava, te da su predoperativne analize bile u najboljem redu, za šta kako kaže ima pismene dokaze.

Za niz komplikacija, koje su usledile, kao i za životnu opasnost u kojoj se našla, smatra odgovornim hirurga, koji ju je prvo operisao u državnoj bolnici, a potom je prebačena u privatnu kliniku, gde je operisana i drugi put.

“Nisam bila zadovoljna svojom kilažom i htela sam malo da skinem stomačić. Nikada nisam bila hroničan bolesnik. Znam da ta operacija nije naivna, ali znam i mnoge koji su bili u gorim zdravstvenim stanjima, pa su se podvrgli istoj i prošli bez posledica”, kaže Indi i objašnjava kako se sve desilo.

“Taj prvi hirurški zahvat urađen je u bolnici u Sremskoj kamenici. Nije mi bila potrebna ni zdravstvena knižica, ni uput. Sve je bilo okej kad sam mu platila operaciju, i otišla pod nož u državnu bolnicu u Sremskoj Kamenici. Posle te prve operacije otpuštena sam iz bolnice u Kamenici sa povređenim pankreasom. Hirurg je tvrdio da je u pitanju hematom i pokušavao da me ubedi kako sam pre operacije imala upalu pankreasa. Prvo, da sam zaista imala upalu pankreasa, on ne bi ni smeo da me operiše, drugo – bila sam potpuno zdrava i to dokazuju moji rezultati pre operacije. Taj “hematom” je zapravo bila povreda repa pankreasa koja je napravljena laserskim vrućim nožem prilikom zahvata, i odatle kreće ceo horor kroz koji sam kasnije prošla”, objašnjava Indi prisećajući se 9. marta kada su krenule komplikacije, i daljih koraka koje je navodno preduzeo hirurg koji ju je operisao.

“Nakon tog sumanutog ubeđivanja, shvatio je valjda da bi ipak nešto morao da preduzme jer sam u svakom slučaju bila u teškom stanju. Prebacio me je onda na svoju privatnu kliniku i usledila je druga operacija i novi pakao. Tada mi je izvađena slezina, ali ono što je u stvari napravilo problem je želudac koji mi je tom prilikom izvrnut. Nisam verovala šta se događa. Bila sam očajna, van sebe i prepadnuta uz sve bolove koje sam trpela. Temperatura nije padala ispod 40, a CRP je bio preko 200. U takvom stanju, ja sam otpuštena kao zdrava osoba, sa otpusnom listom na kojoj piše da su svi parametri u redu, dok sam zapravo imala početak sepse. Taj isti hirurg mi je onda objasnio i da bez knjižice i uputa nema potrebe da polazimo za Sremsku Kamenicu. Za tu priliku je odjednom bilo potrebno da ipak imam knjižicu i uput…” zaključuje ona i osvrćući se na nepravilnosti koje je kaže, tada uočila.

Indi ističe da je istog dana, po izlasku sa privatne klinike, primljena u Urgentni centar kao hitan slučaj.

“Bilo mi je loše. Bila sam bukvalno na ivici života i smrti, a doktor je tog dana spustio slušalicu mojoj sestri, i nije hteo dalje da razgovara ni sa njom, ni sa majkom. Pošto nisam imala ni knjižicu ni uput, a Edita se prepala jer nije znala šta da radi, odmah su me odvezli u Urgentni centar. Primili su me momentalno kao hitan slučaj i tamo sam ležala narednih 11 dana. Pluća su mi bila puna vode i gnoja jer mi je doktor na privatnoj klinici izvadio dren, koji nikako nije smeo da se izvadi”, objašnjava Indira, koja se posle svega uspešno oporavlja, mada je kako i dalje kaže slaba.

“Ja sam sad kod kuće, lečim se i molim se svaku noć da mi bude dobro. Ti bolovi, ta nemać, to je nešto najgore. Još uvek sam slaba i teško govorim jer se brzo umaram”, kaže ona, i objašnjava šta joj je po dolasku kući najteže palo.

“Moja porodica i ja od 9. marta prolazimo kroz pakao, koji nam se čini – nema kraja. Moja sestra Edita još uvek ne može da se opasulji od svega što se izdešavalo, o majci da ne pričam. Ona se od muke i brige prepolovila, jedva sam je prepoznala kad sam konačno došla kući. Jedno dete je izgubila, a drugo joj je bilo bukvalno na samrti. Toliko mi je strašno to što je i morala da prođe kroz ovo sve”, priča Indira i osvrće se na Editine objave na društvenim mrežama na račun hirurga koji ju je operisao.

“Edita je kao što bi uradila svaka rođena sestra, u šoku zbog svega iznela istinu na svom Instagram profilu. Bila je zabrinuta i uplašena i gledala je kako može da mi pomogne, dok sam se ja bukvalno borila za život. Ne znam zašto bi nekome to uopšte bilo čudno. Isto bi se ponela svaka normalna porodica u ovakvoj situaciji. Bila sam na ivici života i smrti greškom lekara, koji pored svega to još i negira. Taj čovek me je osakatio i narušio mi fizičko i mentalno zdravlje za ceo život. Moja Edita nikada ne bi tako nešto javno iznela i optužila nekog da nije bila svedok toga”, zaključuje Indi.

Indi međutim to ovako komentariše:

“Apsolutno razumem što ima potrebu da se brani jer ko bi priznao takvu grešku i takve radnje. Ono što ne razumem je taj neljudski i nehuman pristup pacijentu. Pa taj čovek mi je konce skidao bez rukavica i maske, sa sve telefonom u ruci, u razgovoru sa drugim pacijentima. Znam samo da se posle Editinog posta javilo još ljudi koji imaju komplikacije posle intervencija ovog doktora. Saznala sam da je čak imao i sporove u vezi sa nekim slučajevima, što je takođe lako dokazivo”, zaključuje ona.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR