Glas Javnosti

Hod Ražnatovića po ivici zakona: 'Sablja', nanogica, tužbe i tuče...

Estrada
Autor: Glas Javnosti

Jučerašnja tuča u Titelu, u kojoj je učestvovao i Veljko Ražnatović odjeknula je u javnosti vrlo brzo. Međutim ovo je tek jedan od mnogih problema sa zakonom koje je porodica Ražnatović imala tokom godina.

Porodica Ražnatović juče se još jednom našla kao glavna tema domaćih medija i to upravo zbog mogućih sudskih postupaka. Naime, juče je u Srbiji odjeknula vest o navodnoj tuči Veljka Ražnatovića, sina folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, u Titelu, zbog čega će, kako se saznaje, po nalogu Osnovnog javnog tužilastva protiv njega biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i nanošenje lakših telesnih povreda.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Badman #tigerblood

Објава коју дели SERBIAN ACE ?? Српски Ас (@veljkoraznatovic) дана

Svetlana Ceca Ražnatović, rođena je 14. juna 1973. u selu Žitorađa pored Prokuplja. Muzikom je počela da se bavi sa 14 godina. Danas važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda na području Balkana, ali pored muzike, uz njeno ime se gotovo uvek vezuje i njena kriminalna prošlost, te brak sa komandantom paravojnih jedinica Željkom Ražnatovićem Arkanom. Ukoliko se izuzme, javnosti uvek interesantan, početak njenog braka sa Arkanom i njegova smrt u hotelu “Interkontinental”, kada je ubijen pod nikada do kraja razjašnjenim okolnostima – početak priče o Cecinom problemu sa zakonom datira od 2003, neposredno nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

Naime, posle ubistva Zorana Đinđića, Ceca je 17. marta 2003. uhapšena u policijskoj akciji “Sablja” pod optužbom da je bez dozvole držala velike količine oružja u kući i da je sa sestrom proneverila novac u Fudbalskom klubu “Obilić”.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

?

Објава коју дели SERBIAN ACE ?? Српски Ас (@veljkoraznatovic) дана

U zatvoru je provela 121 dan, a za to vreme njeni fanovi i kolege okupljali su se na Trgu republike u Beogradu, u znak podrške utamničenoj zvezdi. Kako je kasnije pričala, navodno je spavala sa bubašvabama, na minus 10 stepeni, a kako je svojevremeno izjavila, najteže joj je padalo što je imala zabranu poseta, tako da nije mogla da vidi sopstvenu decu.

Gotovo deceniju kasnije, tačnije početkom 2011, protiv Cece je, nakon osam godina istrage, podignuta optužnica zbog pronevere novca prilikom transfera fudbalera “Obilića” u inostrane klubove.

Mediji su tada o pevačici pisali gotovo svakodnevno, sve dok sama nije priznala krivicu. Sud je tada odlučio da Ceca državi plati milion i po evra, i kaznu od godinu dana kućnog pritvora. U kaznu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru 2003. Pevačica je tada prestala da daje izjave, ništa nije komentarisala niti demantovala.

Ona je tada u kućnom pritvoru nosila nanogicu preko koje je vršen nadzor njenog kretanja. Tokom tog perioda kuću je napustila tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Nju je tada tužio Aleksandar Olarević, koji je kasnije odlučio da povuče tužbu. Međutim, Ljubivoje Đorđević iz Prvog osnovnog tužilaštva tada je izjavio da će se uprkos Olarevićevom odustajanju od tužbe suđenje ipak održati.

-Postoje dela koja se gone po službenoj dužnosti tako da oštećeni ne odlučuje o tome da li će se neko goniti ili ne. Odlučuje se u tužilaštvu, zato što su to dela koja se gone po službenoj dužnosti- rekao je Đorđević tada.

Deo teksta koji je objavljen 2011. godine prenosimo u celosti:

-Ti ne znaš ko stoji iza mene! Kradeš klub od moje siročadi, da je Arkan živ ti to ne bi radio!- zapretila je Svetlana Ražnatović predsednica fudbalskog kluba „Obilić“ i udovica Željka Ražnatovića Arkana 18. juna 2007. Aleksandru Olareviću, direktoru “Mladog proletera”, kluba sa beogradske Zvezdare. Tada ga je njen zet, fudbaler Predrag Ocokoljić, sa kojim se dovezla u pratnji naoružanog obezbeđenja, pesnicom udario u lice. Zbog nasilničkog ponašanja, posle četiri godine istrage protiv njih dvoje podignuta je optužnica i suđenje je zakazano za 19. jul.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

TOP MI STOJI BRADA,ZAR NE?!??????????@aceisb4ck

Објава коју дели C E C A (@cecaraznatovic) дана

Pored navedenih sudskih postupaka, Ceca je javnosti poznata i po svojim suđenjima i raspravama sa pevačicom Jelenom Karleušom.

Jedno od poslednjih suđenja dogodilo se 4. marta ove godine kada je imala zakazano ročište u Prvom osnovnom sudu u Beogradu po tužbi Jelene Karleuše.

Pevačice su se tada nešto pre 13 časova pojavile na sudu u pratnji svojih advokata, a sastanak nije bio otvoren za javnost.

Ceca je svojevremeno tužila Karleušu zbog njene izjave da je umešana u ubistvo Zorana Davidovića Ćande, da bi ubrzo dobila kontratužbu, kada je na jednom ročištu pred sudijom u svom izlaganju, između ostalog, rekla da takve reči ne može da izgovori psihički normalna osoba.

Karleušu je iznervirao govor koleginice, zbog čega je protiv nje podnela tužbu, jer za sebe smatra da je normalna i zdrava osoba, te da nema psihičkih problema.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR