Glas Javnosti

Emotivna Gordana Lazarević: Vidovdan pevam sa suzama u očima, niko ne može da nam otme Kosovo!

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevačica Gordana Lazarević progovorila je o čuvenoj pesmi "Vidovdan", te otkrila kako je uvek izvodi sa suzama u očima i smatra drugom himnom našeg naroda. 


- Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta... Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz 'vlasništva' kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je 'Vidovdan' druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio - ispričala je ona. 

U pesmi, peva o tome kako niko ne može da nam otme iz duše Kosovo.

- Ne može i nikada neće. Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. 'Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo" -ispričala je pevačica u jednom intervjuu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR