Glas Javnosti

"У Србији се негује хајдучка традиција, у којој се цене преваранти који се подсмевају паметним људима"

Život
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 06.06.2018.

Председник Друштва психолога Србије Иван Јерковић оценио је данас да се у друштву у Србији негује "хајдучко-револуционарна традиција, у којој се цене преваранти".

"Може се говорити о томе да се данас, од уџбеника у школама, преко наратива у јавности, негује хајдучко-револуционарна традиција. У тој традицији надмудривања, сналажљив је, паметан онај који успе да троши струју, а да његово бројило то не мери", рекао је Јерковић за Војвођански истраживачко-аналитички центар.

Он је оценио је да је у Србији очигледно повећан ниво толеранције за превару и додао да се ситуација неће променити док год на такве људе будемо гледали са симпатијама, као на вицкасте и виспрене, уместо да их осуђујемо за превару или прекршај.

Професорица Србијанка Турајлић рекла је да је ситуација у друштву резултат укупне деградације, јер у земљи у којој се систематски уништавају етика, морал и поштење, последично долази до пораста свих могућих врста фалсификата, превара и лажи.

"Имате небројено много примера да људи, који немају никаквог професионалног знања, раде посао за који је потребно знање", казала је Србијанка Турајлић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR