Glas Javnosti

U Pančevu pijaca na trotoaru, mesara na točkovima

Život
Autor: Glas javnosti

Na osnovu mera koje je propisala Vlada Srbije, a odlukom gradskih vlasti Pančeva, sve pijace su zatvorene. Međutim, pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu zelenu pijacu, mada je veoma diskutabilno koliko je to bezbedno u vreme epidemije, kao i da li je zakonski regulisano.

Jedna mesara, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je mesaru na točkovima koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Foto: Tanjug

Kamion je u stvari preuređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Da je proleće i vreme prodaje zeleniša svedoče još dva prodavca koji su stali na prazan parking i prilaz pijaci sa bakalukom od krompira, od sveže salate do mladog luka.

Kapije glavne pančevačke zelene pijace na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom - zatvorene su i zaključane.

Foto: Tanjug

Ostaje da se vidi kako će na ovu pojavu reagovati nadležne službe u Pančevu.

IZVOR: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR