Glas Javnosti

NEVEROVATAN TRIK DOMAĆICA: Nikako NE BACAJTE prvu vodu od PASULJA, oduševiće vas njena 'MOĆ' 

Život
Autor: Glas javnosti

Ako niste već znali, kada kuvate pasulj "prva" voda u kojoj se krčkao i te kako ima svoju primenu i van kuhinje i to, ni manje ni više, nego u čišćenju svih mogućih staklenih površina.

U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čiste dom najčešće hranom. Pa tako su svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozori se čistili krompirom... Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan.

Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.

Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom. Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.

Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR