Glas Javnosti

KAKO MUŠKARCI BIRAJU PARTNERKE? Otkrivena dugo skrivana tajna

Život
Autor: Glas javnosti

Zanimljivo istraživanje je otkrilo kako muškarci biraju svoje emotivne partnerke!

Ako ste barem jednom doživeli neuzvraćenu ljubav, sigurno ste se zapitali šta ta druga devojka koju on voli ima što vi nemate. Pa, ako je sudeći po istraživanjima, čini se da ima nešto na šta vi nikako ne možete da utičete, prenosi portal Mondo.

Zanimljiva studija koju je sproveo dejting sajt eHarmony je pokazala da čak dve trećine muškaraca tj. 64 odsto bira devojku koja je slična njegovoj majci. Pod tom sličnošću se, preciziraju istraživači, misli na karakterne osobine, a ne na izgled.


Da bi došli do ovog zaključka, naučnici su napravili test ličnosti, pomoću kojeg su procenjivali muškarce, njihove partnerke i njihove majke. Rezultati su pokazali da je jedna osobina najvažnija, te da većina partnerki učesnika studije ima isti nivo tolerancije – poštovanje i prihvatanje tuđih mišljenja – kao i majke tih muškaraca.

Još jedna stvar koju partnerke i majke muškaraca dele je stav o monogamiji, kao i želja da se pokaže empatija prema drugima.



- Dobro je poznato da nas privlače ljudi koji imaju osobine slične našim i, do određene mere, pokušavamo da rekreiramo određene aspekte odnosa sa našim roditeljima. Zato nije iznenađujuće što muškarce privlače žene koje imaju slične osobine sa njihovim majkama - kaže stručnjak za veze Rejčel Lojd.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR