Glas Javnosti

Зеленовић: Шабац је мало европско острво које треба бранити

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је уверен да никоме не може да смета ако постоје "острва слободе" какви су Шабац и Параћин и да се одатле може поћи у нову борбу ако се то сачува.

"То је питање за њих, ја сам сигуран да никоме не може да смета ако има острва слободе какви су Шабац и Параћин, ако се ово сачува, одатле се може поћи у нову борбу", рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на питање колико је на разлаз у коалицији Савез за Србију (СзС) утицала чињеница да већина лидера тог савеза није у извршној власти на локалу.

У интервјуу за Нови магазин, Зеленовић је рекао да је Заједно за Србију донео тешку одлуку.

"Захвалан сам свим људима у Шапцу и изван њега који су нас подржали, а много их је, од Коракса до Дубравке Стојановић, али не могу да схватим атмосферу која се ствара у смислу најбоље да изгубимо изборе, па да и овде буде као у остатку Србије", навео је он у интервјуу за Нови магазин.

Зеленовић је додао да у Србији "постоји мало европско острво град Шабац, и то треба бранити" и да није сигуран да "било ко други ван онога... има луксуз да тако нешто напада".

"Зар није боље да енергију коју наши грађани имају искористимо као покретачку? Тако мисле грађани у Шапцу, а важније је шта грађани мисле него било који политички лидер, било да је власт или опозиција", рекао је он.

"Избор који се ставља пред грађане Шапца је једноставан или гласате за нормалност или за мафију... У овом тренутку у Шапцу имамо једног великог непријатеља, ако могу тако да кажем, опасност која се надвила над нас да власт и град киднапује шеф организоване криминалне групе, али сигуран сам да ће велики број наших суграђана стати у одбрану града", рекао је Зеленовић.

Зеленовић је, коментаришићи резултате локалне власти, нагласио да је часопис ФТ Шабац сврстао у топ десет малих градова у Европи који су најбољи за развој бизниса и да су вредновани "амбијент и свеукупна организација живота и рада у граду, што на крају значи да имате задовољне грађане, а то је најважније".

"За последњих пет година са 30.000 запослених дошли смо до више од 40.000, просечна плата је са 40.000 динара подигнута на више од 50.000 динара. Шапчани једини у Србији непосредно одлучују о томе како ће се потрошити новац који се у буџет слива преко пореза на имовину. На последњем референдуму скоро 100.000 грађана имало је прилику да одлучује о потрошњи два милиона евра, што није мало, наш буџет је 30 милиона, двадесет је неопходно за редовне потребе, десет је за расподелу, а грађани одлучују о петини тога", рекао је Зеленовић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR