Glas Javnosti

TAKO TO RADE SKANDINAVCI! Unesite šarm dalekog SEVERA u vaš dom za novogodišnje praznike (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Skandinavci imaju ukorenjenu ljubav prema prirodi, koristeći svaku priliku da svoje vreme provedu u aktivnostima van kuće. Zimi unose prirodu u svoj dom, korišćenjem brojnih biljaka i nameštajem koji imitira prirodu kroz rustično drvo.

Skandinavci su najbolji primer da manje znači više i lepo ne mora nužno da bude i skupo, i da je za uređenje najbitniji osećaj za prostor, detalje i usklađenost.

Nova godina je naročito šarmantna na tim prostorima kada je svaka kuća posebno dekorisana novogodišnjim zvezdama, šišarkama, granjem... Bilo da je reč o prazniku ili ne, akcenat se baca na visoko-kvalitetne materijale, nesvakidašnje ideje, detalje i jednostavnost.

Jednostavno, ali ipak umetničko, nameštaj sa funkcionalnim ravnim linijama u kombinaciji sa minimalnim ukrasima dobija mnogo na značaju u enterijeru. Njihov nameštaj je predmet umetnosti, a trajaće do kraja života.

To je razlog zašto i dalje postoji veliki izbor antikviteta.


Funkcionalnost sa sigurnošću vlada u svim skandinavskim domovima. Uređenje doma se bazira na otvorenom prostoru, svetlosti i protoku koji omogućava lako mimoilaženje u domu.

Život na Severu zahteva funkcionalnost, nisu potrebni teški dekorativni elementi, samo ono što bi bilo korisno. Možda bi svi trebalo da uzmu lekcije iz ovog jednostavnog načina života i uklone neke od nepotrebnih dekoracija koje opterećuju životni prostor.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR