Glas Javnosti

Вучићеве нове наде: Недимовић и Исидорин син

Vesti
Autor: Курир

На јучерашњој седници Председништва странке одлучено је да ће име министра пољопривреде бити одмах иза носиоца листе Александра Вучића. 


 
Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, биће први на листи за парламентарне изборе, сазнаје Курир у врху СНС. Српска напредна странка одржала је јуче по подне, у 16 сати, седницу Председништва на којој су једина тема били избори, односно изборна листа.

У овом тренутку план да Недимовић буде буде први на списку, одмах иза носиоца листе лидера СНС и председника Србије Александра Вучића.

Друга на листи је, како Курир незванично сазнаје, председница Скипштине Маја Гојковић, а трећи виолиниста Јован Колунџија. Четврти на листи је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Познати водитељ Лав Пајкић, син списатељице Исидоре Бјелице, налази се међу првих пет на листи.

- На седници Председништва прочитан је списак, листа и Недимовић је први. Лав Пајкић је међу првих пет на листи за парламентарне изборе. Ово никоме није било изненађење, јер се Недимовић одлично котира, има фантастичне резултате и лојалан је - каже извор Курира и додаје:

- Пајкић је одан странци, образован и уклапа се у причу о новим лицима. Седница је трајала 40 минута, а током ње телефоном се укључио и Вучић. Председник је поручио да ће и он погледати списак кад се врати.

И док Недимовић има разлога да слави, један други страначки првак практично броји последње дане на функцији. Радомир Николић, актуелни градоначелник Крагујевца, не само да није први на листи Српске напредне странке за предстојеће локалне изборе у овом шумадијском граду, већ уопште неће ни бити на листи, ексклузивно сазнаје Курир у врху СНС.

Први на листи за Крагујевац, чији ће носилац бити Александар Вучић, биће Никола Дашић. Ово је одлучено у врху СНС, а одлука је потврђена и прексиноћ на заседању градског одбора странке, на ком је било бурно. - Радомир Николић не само да неће бити први на листи, већ уопште неће бити кандидат за одборника СНС за Град Крагујевац. Ми смо већ истакли да ћемо на ове изборе ићи с новим људима и ово је степеница у том процесу - каже извор Курира.

ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ
Николић се, сазнајемо, одмах сложио са одлуком странке, мада, додаје наш извор, њему и његовим људима у одбору није било право.

- На седници градског одбора било је тешких речи, било је расправе, а неки су чак и заплакали кад је коначно потврђена листа за предстојеће локалне изборе. Делу Радомирових људи је тешко пало што он више неће бити ту, односно што више неће бити присутан као раније - истиче извор нашег листа.

Николић је на поруку с конкретним питањима - да ли је била његова одлука да не буде први на листи, те зашто уопште није на њој, али и да ли ће учествовати у кампањи странке за изборе, само кратко поручио:

- О свему ћемо на конференцији за медије након предаје листе.

Председник Србије Александар Вучић расписаће данас редовне парламентарне изборе. Према речима Маје Гојковић, председнице Скупштине Србије, то значи да практично одмах почиње изборна кампања.

Гојковићева је јуче рекла да она као председница парламента треба да распише локалне изборе, а Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине, покрајинске. Избори на свим нивоима требало би, према ранијим најавама, да се одрже 26. априла.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR