Glas Javnosti

ВУЧИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ САД: Главна тема КиМ!

Vesti
Autor: Glas javnosti / Pravda

Педседник Србије Александар Вучић боравиће у радној посети САД данас и сутра, а првог дана учествоваће на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (АИПАЦ) и том приликом се обратити бројним учесницима скупа.

Током боравка у Вашингтону састаће се са државним секретаром САД Мајком Помпеом, а програмом посете предвиђен је и низ билатералних сусрета са другим високим званичницима америчке администрације, најавила је прес служба председника.

Како је председник Вучић у суботу ујутру, пред пут, сам рекао, у Вашингтону ће се састати и са саветником за националну безбедност председника САД Робертом О'Брајаном, америчким изаслаником Метјуом Палмером, специјалним изаслаником САД за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом... свима "који одлучују о нама".

Доминантна тема разговора у Вашингтону, истакао је, биће Косово, а разговараће се и о билатерарним односима и економској сарадњи две земље.

Вучића је у Вашингтон позвао Америчко-израелски комитет за јавне послове (АИПАЦ), на скуп који ће окупити око 18.000 учесника, а на коме ће бити присутне, како се најављује, две трећине чланова америчког конгреса.

На скупу ће Вучић говорити о односима Србије и Израела, али и о изазовима глобалне политике.

- Добио сам прилику, тамо ће говорити сви важнији Американци... Нећу ја бити тамо "на маргинама" већ ћу имати праве сусрете" - казао је пре неколико дана председник Србије.

Поручио је и да са Американцима није лако разговарати, али да ће се у Вашингтону борити за бољу позицију земље.

Не треба очекивати да ће САД или било који други међународни играчи променити став према Косову, рекао је он.

- Али можемо да пробамо да заузмемо другачију позицију у америчким очима, него што је био случај до сада. То ће бити важни сусрети за нас - поручио је председник Србије пред пут у Вашингтон.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR