Вучић: Расписујем изборе 4. марта, када се вратим из Вашингтона

Vu%C4%8Di%C4%87

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће расписати парламентарне изборе у среду, 4. марта, истог дана када се врати из званичне посете Сједињеним Америчким Државама.

Гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), Вучић је данас рекао да ће покушати да придобије међународнуну подршку на предстојећим састанцима којима ће присуствовати у Вашингтону, на којима ће најважније теме бити став Србије према Косову, Републици Српској (РС) и Српској православној цркви (СПЦ).

"Американци су увек против СПЦ. Европљани ће да се праве невешти и тражиће што мање приче о српском народу и етницитету... Не тражимо никакву Велику Србију. Оно што тражимо је да Срби имају сва права која су загарантована другим народима (у земљама где су мањина), на пример каква имају Албанци у Северној Македонији", рекао је Вучић.

Он је оценио и да очекује од представника међународне заједнице чује да је за тренутну кризу у БиХ одговаран српски члан председништва Милорад Додик.

"Од мене ће чути да је РС уставна категорија", казао је Вучић, додавши да ће поставити питање шта је Србија то урадила да би била мета напада.

Говорећи о мигрантској кризи која би настала под условом да Турска отвори своје границе за два милиона избеглица који се налазе у тој земљи, Вучић је рекао да је кроз Србију до сада прошло до 900.000 миграната.

"Србија има капацитета да збрине 10.000 миграната, а да то не осети", оценио је Вучић и додао да је потребно да Србија покаже хуманост, да неће бити "паркинг" за мигранте које Европа не жели да прими и да ће се "борити за своје националне интересе".

Према његовим речима, Србија је за епидемију коронавируса "спремна колико год је могуће да буде спремна" и да га више брине економски утицај који епидемија може да има на светске берзе.

"Ми смо се до сада добро држали, обезбедили додатна финансијска средства... Да све престане да ради, да цела економија престане да ради, ми можемо неколико месеци да издржимо, а да не увећавамо јавни дуг", рекао је Вучић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pretke Katarine Ristić, koja je uspela da iz američkih udžbenika izbriše priču o Srbima kao zločincima, solunskog dobrovoljca Petra Ristića ustaše su ubile u Jasenovcu, a njegovu ćerku Koviljku muslimaski ekstremisti su zaklali 1992. Godine

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone