ВУЧИЋ ОТКРИО АНИНУ ДРЖАВНУ ТАЈНУ: Србија има 1.008 респиратора! (ВИДЕО)

вуциц123

youtube

Александар Вучић је, у  обраћању јавности поводом ширења коронавируса, навео да Србија у овом тренутку има 1.008 респиратора, а да ће за 25 дана бити набављено још 500.

 Истакао је да је то три пута више него што је наша земља имала 2009. године за време "свињског грипа", када их је било 350 и када смо изгубили 137 људи.

Вучић је рекао да ће од првог априла, плате бити повећане свим здравственим радницима – од возача до стоматолога и лекара специјалиста.
Замолио је пензионере, као најугроженије коронавирусом, да буду дисциплиновани и одговорни. Истакао је да ће једнократну помоћ, од најмање 4.000 динара пензионери добити између 1. и 15. априла, а циљ те мере је да могу да купе и додатна дезинфекциона средства.
Навео је да је то договорено на састанку са премијерком Аном Брнабић, да би здравственим радницима држава захвалила на, како је рекао, величанственом раду у борби са вирусом.

Вучић је прецизирао да је од премијерке тражио да буду формирана два кризна штаба у борби против коронавируса.

Први тим, за директну борбу против вируса, према његовим речима, предводиће Ана Брнабић и у њему су још министар здравља Златибор Лончар, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Шкодрић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nikola Tesla je 1. juna 1892. godine doputovao u Beograd, prvi i jedini put u životu.

Gradonačelnik sicilijanskog grada Mesine - Kateno De Luka, poznat po svojim nediplomatskim i oštrim porukama, upozorio je građane u najnovijem video obraćanju iz svog kabineta da poštuju ograničenja i zabrane uvedene u vreme epidemije korona virusa.

Donacija u materijalima i opremi za borbu protiv virusa korona

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone