Glas Javnosti

Вучић: Обрадовић би волео да ме убију али не сме то тако да каже

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је лидер "Двери" Бошко Обрадовић позвао војску и полицију да изведе пуч и оптужио лидера Двери га би желео да га и убију, али да то не сме да каже.

"Човек хоће да ме ухапсе. Волео би он и да ме убију, али није популарно да то каже. Ово је по дефиницији класичан пример позива на пуч. Јер он позива војску и полицију да изведе државни удар. Просто не знам шта је друго него то", рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Коментаришући информацију да је Министарство одбране поднело пријаву против Обрадовића, Вучић је рекао да се он не меша у рад Тужилаштва, али да ће, ако га неко буде питао, он рећи да сматра да "нема сумње да је реч о томе".

Вучић је рекао да су те ствари постале толико нормалне да их нико више и не осуђује.

Он је додао да га свакодневно оптужују да је издајник, а да нико не може да каже шта је то издао.

Говорећи о повећању броја држава које су повукле признање Косова, Вучић је рекао да то веома важна ствар али да не треба претеривати и рећи да је Србија тиме променила ток ствари.

"Није то за потцењивање, то је важна ствар. Ми показујемо зубе, боримо се за државност и повољнији приступ решавању тог проблема. Али да смо решили проблем нисмо, и не треба то тако народу ни приказивати", рекао је он.

"Ја не пребројавам крвна зрнца, али за мене гласају и Хрвати"

Вучић је поручио је новом хрватском председнику Зорану Милановићу да није пребројавао крвна зрнца ко за њега гласа, али је сигуран да је гласао и велики број Хрвата.

"Може слободно да ме пита да ли су Хрвати гласали за мене, али ја не бројим крвна зрнца", рекао је Вучић, коментаришући питање које је недавно поставио Милановић "да ли је неко од Хрвата гласао за Вучића" и тврдњу да "за њега као председника Хрватске гласају и Срби".

Вучић је рекао да је сигуран да је велики број Хрвата гласао за листу Српске напредне странке на изборима јер је побеђивала и у великим местима где су Хрвати већина у Србији и где су наступале и њихове националне листе.

Према речима Вучића, види се да постоји кампања мржње у Хрватској према њему и Србији.

Он је рекао да у Хрватској не желе да виде колико је у Србији пуно урађено за овдашњу хрватску заједницу, за разлику од односа према Србима у Хрватској.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR