vladikadavidd

Izvor: You Tube, print screen

Kako se nezvanično saznaje od izvora bliskih SPC, episkop kruševački David Perović zaražen je koronavirusom i prebačen na lečenje u Zemunsku bolnicu.

Kako je rečeno, Perović je prošle nedelje služio vaskršnju liturgiju, a prethodno je, nakon što su u čitavoj zemlji uvedene mere zabrane okupljanja, pozivao vernike da dolaze u hramove.

-Sve vreme treba da budemo u veri i verom da se hranimo. Da dolazimo u hramove, da ne izostavljamo dolazak u hramove. Ne da se brojimo na grupe 10, 20, do stotinu najviše. Svi treba da dolazimo u hramove- poručivao je vernicima Episkop Perović.

Podsetimo,  prethodne nedelje testirane su osobe koje su služile vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save. Kako je tada rečeno, više od dvadeset osoba je testirano, a među zaraženima je i vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Istraživanje koje su sproveli lekari iz Centra za virusologiju iz Bona otkrilo se da koronavirus ne ostaje u vazduhu, pa se tako ne može prenositi, ne ostaje na voću, povrću, hlebu, ali da je glavni put prenošenja infekcija kapljicama.

Нико из полиције, тужилаштва нити БИА ме није контактирао поводом бруталних претњи смрћу које сам добио, а пошто знам колико су они агилни, вероватно ништа нису ни предузели – поручује за "Данас" први српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

U poslednje vreme se na svetskoj političkoj sceni zbog epidemije korona virusa mnogo upiralo prstom, ali je bilo i mnogo odbrane i podrške. Najviše ovakvih dešavanja bilo je između Amerike, Kine i Rusije. Tako da su se i ovog puta ove zemlje našle u centru pažne usled ove epidemije.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone