Glas Javnosti

Затворени сви локали капацитета више од 100 људи, забрањене манифестације и филмске пројекције у Београду

Vesti
Autor: Тањуг

Данас је донета одлука да се забране све манифестације, филмске пројекције и да се затворе клубови на територији Града Београда који у затвореном простору примају више од 100 људи, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији Београда одржао је састанак због корона вируса, на којем су донете одлуке које је Влада одобрила јуче.

"Ова одлука се не односи на оне клубове и ресторане где је мање од 100 људи, односи се само на веће где се одржавају журке у затвореном простору", објаснио је Тањугу Весић.

Мере су донете на 30 дана и како каже, могу раније бити укинуте, али и продужене у складу са ситуацијом. "Комунална милиција ће контролисати спровођење ових мера", додао он.

Београд је потпуно спреман, како наводи, да предузме све оне мере које су донели Влада и градски штаб, да их конкретизује и спроведе како би здравље грађана било заштићено.

"Одложен је Београдски маратон, Дани Београда, а само ће бити одржана Свечана седница Скупштине града", рекао је Тањугу заменик градоначелника.

Према његовим речима, нема места паници и ситуција је потпуно под контролом.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR