Glas Javnosti

СНИМАК НIJE ДОКАЗ: Настављено суђење озлоглашеној неговатељици из Звечанске

Vesti
Autor: Б92/Танјуг

Понашање сестре забележено телефонском камером снимљено је без дозволе

Суђење Ђурђији Алимпијевић, бившој неговатељици у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине, настављено је у Првом основном суду у Београду.
Њој се суди због оптужби за занемаривање поверене јој деце.

Њено понашање према детету забележено је телефонском камером и објављено на интернету, али је суд тај доказ изводио као незаконит на предлог њеног браниоца.
Снимак неће, међутим, моћи да буде доказ у овом случају јер је у Центру забрањено снимање без дозволе, а жена која је снимила инцидент није имала дозволу за то.

Према ставу суда на овај начин нарушена је приватност и безбедност и деце и њихових старатеља.

Против ауторке снимка М. Ј. највероватније бити покренут кривични поступак због неовлашћеног снимања и фотографисања деце, саопштено је  на данашњем суђењу.

Прво основно тужилаштво у Београду поднело је против Алимпијевићеве оптужбу којом се терети за кривично дело "злостављање и запуштање малолетног лица", за које је запрећена казна до три године затвора.

Према оптужби она је 11. јула 2019. године, свесна противправности свог дела, грубо занемарила своју дужност збрињавања и васпитавања, тако што је злостављала двогодишњег дечака Н. М. о којем је била дужна да се стара.

Она је, како се сумња, носећи мобилни телефон у левој руци, у десној руци носила малолетног Н. М., држећи га за надланицу на груб и непримерен начин, уневши га у просторију тако носећи до кревета, те га затим користећи само десну руку бацила у кревет, не престајући да гледа у мобилни телефон све време док је носила и спуштала дете.

Затим је фотографисала друго дете, које је било у кревецу поред, што је забрањено правилима стационара, наводи тужилаштво.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR