Glas Javnosti

Пријава против фудбалера Луке Јовића

Vesti
Autor: Glas javnosti / Insajder

Прво основно тужилаштво у Београду наложило је полицији да у редовном поступку поднесе кривичну пријаву против фудбалера Луке Јовића због непоштовања мера самоизолације након што је дошао из иностранства, потврђено је Инсајдеру у овом Тужилаштву.

Како наводе, кривична пријава поднета је због сумње да је учинио кривично дело из члана 248 Кривичног законика, односно непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

Према овом члану закона, прописана је новчана казна или затвор до три године.

Претходно су медији пренели да је Јовић је напустио карантин у Мадриду и дошао у Србију да прослави рођендан девојке Софије Милошевић, што се могло видети на фотографијама на друштвеним мрежама.

Подсетимо, јуче је на конференцији за медије председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла да се „око 65.000 држављанина наше земље вратило из иностранства” претходних дана. Како је рекла, неки су прекршили обавезну самоизолацију, а поменула је и случај једног нашег фудбалера.

„Видели сте сви и примере наших фудбалера, који долазе из иностранства, где имају милионске уговоре, који долазе овде и нису у самоизолацији”, навела је Брнабић.

О пријавама је јутрос говорио и министар полиције Небојша Стефановић.

„Написали смо кривичне пријаве и некима од познатих спортиста. Ти људи ће одговарати када суд одреди да је дошло време за то“, рекао је Стефановић.

До данас је у Србији регистровано укупно 97 потврђених случајева ЦОВИД 19, саопштило је Министарство здравља. Од понедељка је у Србији уведено ванредно стање, а синоћ од 20 часова на снази је и полицијски час и свим грађанима забрањено је кретање до пет сати ујутру, осим надлеженима на задатаку и лицима која имају обавезе у трећој смени на послу.

Све важне информације о коронавирусу у Србији пратите на следећем линку.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR