Glas Javnosti

NE DOZVOLJAVAJU MU DA PIJE SRPSKE LEKOVE! Supruga uhapšenog Slađana Trajkovića: Sumnjamo u delotvornost terapije koju mu daju

Vesti
Autor: Glas javnosti/Novosti

Moj suprug se uopšte ne oseća dobro, a brinemo kakvu terapiju dobija, jer nam u zatvoru nisu dozvolili da mu damo naše lekove.

Rekli su nam da ih ne priznaju pošto imaju srpsku markicu.

Ova strahovanja mznosi Suzana Trajković, supruga nedavno uhapšenog bivšeg policajca kosovske policije Slađana Trajkovića. Ona se kroz suze naglas pita da li je moguće da u 21. veku nekome ne može da se pruži adekvatna zdravstvena zaštita.


- Pre dvadesetak dana Slađanu koji je dijabetičar radili su intervenciju jer je imao masno tkivo na glavi, ali su mu u tu ranu stavili gazu koja ga je povređivala i nije mogao da spava. Mi smo mu poslali mast ali ni to nisu primili kao ni ostale lekove koje koristi, zbog čega sumnjamo u delotvornost terapije koju mu daju.

Suzana nam kaže da su se u nedelju čuli telefonom i da je sigurna da se ne oseća dobro.

- Znam da je tako čim se požalio deci - kaže Suzana koja bi sa svoje dve kćerke i sinom danas trebalo da poseti supruga koji se nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Ona ponavlja da je optužnica koja se stavlja na teret Slađanu u potpunosti besmislena, jer ga, kaže, tereti za navodni ratni zločin počinjen u selima oko Vučitrna, odnosno za proterivanje Albanaca, iako on i ne zna gde se ta sela nalaze.

- Jako se teško osećam što novogodišnje praznike ja i deca dočekujemo bez supruga i oca koji nema veze sa onim za šta ga kosovske vlasti optužuju. Osim što brinem jer je nedužan u zatvoru daleko mi je teže što ne znam kako ga leče i da li prima adekvatnu terapiju - ističe Suzana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR