Glas Javnosti

NA OPŠTINAMA ALBANSKE ZASTAVE, 53 POVREĐENA U SUKOBIMA, 1 TEŠKO RANJEN: Dim, garež, duge cevi i napetost na SEVERU KOSOVA! (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena.

Na severu Kosova su u petak izbili incidenti, a šok bombe i suzavci bačeni su u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Sve je počelo oko 11 sati, kada su se oglasile sirene za uzbunu, a pored zgrada lokalnih opština su se pojavili građani. Intervenisala je policija, kako bi omogućila novoizabranim gradonačelnicima da uđu u te zgrade.

Na zgradama opština Leposavić i Zubin Potok okačene su kosovske zastave. U sukobima u petak povređeno je desetak osoba.

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrelne rane, rekao je za N1 direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Među povređenima je i jedan od srpskih političara.

Ilegalne srpske strukture, pretvorene u kriminalne bande, napale su Kosovsku policiju, pripadnike Kfora i novinare, rekla je predsednica Kosova Vjosa Osmani povodom događaja na severu Kosova.



Svi treba da osude ove neprihvatljive akte nasilja. Oni koji sprovode naređenja srpskog predsednika Aleksandra Vučića kako bi destabilizovali sever Kosova, moraju biti privedeni pravdi“, istakla je Osmani.

Glas javnosti


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR