Glas Javnosti

Migranti pretukli ratnog veterana: Rekli su da su bivši džihadisti, a mi ih primamo

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Ratni veteran Nenad Savić bio je žrtva brutalnog prebijanja šipkama u Beogradu, a samo jedan mladić je prišao da mu pomogne dok su ga migranti nemilosrdno tukli prolaznici su okretali glavu.

-Ovo što vidite je delo ili pre bih rekao nedelo migranata, vraćao sam se sa posla probali su da me opljačkaju na bankomatu i šipkama su mi polupali koleno i oporavak će trajati jako dugo, ako se ikada oporavi. Gospoda iz policije su došla kasno, a samo ovaj momak ovde Ilija je jedini prišao kako bi mi pomogao, svi drugi si okretali glavu – rekao je Savić koji je svoje iskustvo podelio na protestu protiv naseljavanja migranata u Srbiji.

Ja nikada nisam prolazio kada se tako nešto dešava, vadio sam ljude iz sudara, automobila, radim 15-20 godina u centru grada, hranim ljude i te migrante sam sretao redovno od kad su počeli da dolaze.

Pričao sam sa njima znam odakle su, a među njima je bilo jako malo žena i dece samo u prvom navratu, mnogi su mi rekli da su bivši džihadisti, a mi ih primamo ovde.

Savić je nastavio sa svojim iskustvom u borbi protiv džihadista kada je bio u vojsci:

-Devedeseth sam završio u Bosni, znam vrlo dobro ko su oni i kako razmišljaju, danas ih pusti za 6 meseci će se slikati sa našim glavama u ruci, ne mrzim nikoga neki od njih su OK ljudi…ali ostali su došli ovde da pljačkaju i pale, to je džihad došli su sa sabljom samo što je nisu isukali, a mi smo im ovde otvorili vrata. To jest naša vlast.- naglasio je Savić.

Savić je naveo i da je bilo pritisaka da ne govori na skupu koji je održan u martu ispred Vlade Republike Srbije, a koji su mediji mahom cenzurisali ili preneli u sklopu lažnih vesti kojima se promovišu teorije zavere o šovinizmu u Srbiji. Između ostalih portali N1, Danas, Radio Slobodna Evropa, Voice, dok su mediji koji naginju vlastima ignorisali skup.

Vladimir Cucić iz Komesarijata za migracije, nazvao je damonstrante i žrtve nasilje koje su govorila na skupu nacistima. Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković se ponovo nije oglasila povodom uvreda na račun žrtava.

Izvor: vestidana.rs

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR