Glas Javnosti

Majmuni u Indiji ukrali uzorke krvi pozitivnih na koronu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Grupa majmuna u Indiji napala je jednog medicinskog radnika i ukrala mu je uzorke krvi pacijenata koji su pozitivno testirani na koronavirusa, prenela je agencija Rojters.

Napad majmuna dogodio se ove nedelje kada je laboratorijski tehničar išao kroz kamp medicinskog fakulteta u Mirutu, oko 460 kilometara od Laknaua, glavnog grada indijske savezne države Utar Pradeš. "Majmuni su zgrabili uzorke i pobegli.

Ukrali su uzorke četiri pacijenta zaraženih kovidom-19 koji su na lečenju. Morali smo ponovo da im uzimamo uzorke", rekao je predstavnik fakulteta, doktor S.K Garg.

Lokalne vlasti su saopštile da ne znaju da li su majmuni prosuli uzorke krvi, ali su se ljudi koji žive u blizini kampa uplašili od daljeg širenja koronavirusa ako majmuni prenesu uzorke u stambena područja.

Garg je rekao da ne zna da li majmuni mogu da se zaraze ako dođu direktno u kontakt sa zaraženom krvlju.

Majmuni u Indiji često ulaze u stambena naselja gde izazivaju nerede, a ponekad napadaju ljude. Ekolozi smatraju da je uništavanje prirodnog staništa majmuna glavni razlog što se životinje kreću po urbanim sredinama u potrazi za hranom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR