Glas Javnosti

Lončar: Željko Mitrović nije general posle bitke, deli vizire

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da zdravstveni radnici treba da koriste vizire.

Odgovarajući na pitanje o dokumentu koji je stigao u zdravstvene ustanove u Srbiji, a u kome se navodi da je potrebno koristiti vizire, Lončar je rekao da nije doneta zvanična odluka već samo preporuka da vizire koirste oni koji ih imaju.

Na pitanje zašto je tek sada doneta ta preporuka, Lončar je odgovorio "zato što sada imamo u dovoljnim količinama".

- U situaciji kada nema vakcine za ovaj virus, pitanje je da li će biti do početka sledeće godine, nemate lek za koronavirus. Imate opciju da se povučete, i da se sakrijete da sve ovo prođe, i onda da izađete i kažete da ste general posle bitke. Ali ja poštujem ove druge ljude koji se nisu sakrili i koji su aktivniji nego što su bili. Jedan od njih je Željko Mitrović, možda nekome ne odgovara to što deli te vizire - dodao je Lončar, iako se pitanje nije odnosilo na vlasnika Pinka.

Lončar je, odgovarajući na pitanje da li ima nestašice hlorokina u apotekama, rekao da je danas dao nalog Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje "da hlorokin mora da bude u apotekama".

- I da ljudi koji donesu dokaz da ga koriste mogu da ga kupe - dodao je ministar..

Govoreći o tome da je informacioni sistem COVID-19, koji je namenjen obradi ličnih podataka građana u vezi sa pandemijom, bio osam dana izložen neovlašćenom pristupu, Lončar je rekao da je na jednoj manjoj opštini "primećeno da je neko ušao u informacioni sistem.

- Brzo je reagovano, urađeno šta je trebalo i nije bilo nikakve štete - tvrdi on.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR