Glas Javnosti

KONFERENCIJA: MEDIJSKO NASILjE I UZNEMIRAVANjE JAVNOSTI

Vesti
Autor: Glas javnosti

Konferenciju organizuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Izdavačka kuća Klio i održaće se u ponedeljak 15. maja od 10 i 30 do 13 i 15 u Medija centru (Terazije 3, Beograd)

Da li mediji kreiraju atmosferu nasilja? ključno je pitanje na koje će pokušati da odgovore učesnici konferencije - univerzitetski predavači, medijski analitičari, novinari, urednici...

Program konferencije organizovan je u dve tematske celine:

Na prvom panelu Postoji li medijsko nasilje? koji će okupiti akademske stručnjake iz oblasti sociologije, psihologije i medijskih studija, namera je da se mapira odnos društvene stvarnosti i medija, analiziraju društveni uslovi i opšti društveni ambijent koji utiče na nasilje, uključujući i ono u medijima.

Učesnici drugog panela Novinari između informisanja i uznemiravanja javnosti, iskusni novinari i urednici u medijima, pokušaće, svako iz svoje vizure i oblasti rada u medijima, da uz primere govore o tome kako pojedini mediji doprinose stvaranju tenzija u društvu.

Tema konferencije u svetlu najnovijih tragičnih događaja, nažalost, postaje još aktuelnija, te je još značajnije da se iz različitih uglova progovori o nasilju koje nas okružuje.

Kliknite OVDE za program Konferencije

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR