Glas Javnosti

KFOR DEMANTOVAO LAŽI PRIŠTINE DA SU IH SRBI NAPALI! Rakić: Da oslobode ljude, povuku specijalce i liste za odstrel!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nije se desio nikakav napad na Kfor, kategoričan je predsednik Srpske liste Goran Rakić demantujući pisanje prištinske "Kohe".

"Koha" je optužila Srbe za pucnjavu kod Zubinog Potoka, a Rakić je bio jasan:

"Po informacijama koje posedujemo mi u Kriznom štabu, a i po informacijama dobijenim iz Kfora, želim da demantujem navode albanskim medija da je došlo do napada na jedinice Kfora. Još jednom, naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na Kfor".

Rakić je dodao da je situacija mirna i da su Srbi odlučni da ostanu tu.

Upitan da li očekuje od Prištine da će biti ispunjeni zahtevi Srba, kazao je da poučeni ponašanjem kosovskih Albanaca ne očekuju ništa, i da je potreban pritisak od međunarodne zajednice na Prištinu.

"Ovo nisu zahtevi, već mole da puste naše ljude koje su uhapsili, da povuku specijalne jedinice policije sa oklopnim vozilima i dugim cevima sa severa, kao i da povuku liste za odstrel Srba“, objasnio je Rakić.

Istakao je da Srbima nije preostalo ništa drugo nego da skrenu pažnju javnosti.

"Svakog Srbina kojeg su uhapsili osudili su bez dokaza ili na maksimalne zatvorske kazne", rekao je Rakić.

KFOR: Naša patrola čula pucnjavu kod Zubinog Potoka

Misija Kfora izjavila je da je njihova patrola kod Zubinog Potoka čula pucnjavu u svojoj blizini, prenosi Koha.

Kfor je u odgovoru Kohi rekao da nema povređenih i materijalne štete.

"U ovom trenutku možemo da potvrdimo da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i videla nekoliko pucnjeva u blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Sada proveravamo činjenice i obavestićemo vas“, navodi se u odgovoru Kfora.

KOSOVSKA POLICIJA: Nije bilo napada na policiju niti razmene vatre

Kosovska policija demantovala je da je "bilo sukoba sa policijom u Zubinom Potoku".

"Pozivajući se na brojna pitanja upućena policiji Kosova, da li je policija napadnuta u Zubinom Potoku, ili je došlo do razmene vatre između policije i kriminalnih grupa, obaveštavamo vas da - nije bilo napada na kosovsku policiju, niti je bilo razmene vatre izmedju Kosovske policije, ili bilo koje grupe, KP nije razmenjivala vatru ni sa kim", navodi se u saopštenju kosovske policije koji je preneo portal Kossev.info.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR