Glas Javnosti

Холбрук: Мило помагао НАТО током бомбардовања 1999.

Vesti
Autor: наша борба

Амерички дипломата Ричард Холбрук открио је мрачну тајну црногорског председника Мила Ђукановића да је помагао НАТО пакту током рата на Косову и Метохији 1999. године!

 

Амерички дипломата Ричард Холбрук открио је мрачну тајну црногорског председника Мила Ђукановића да је помагао НАТО пакту током рата на Косову и Метохији 1999. године!

Холбрук је у ауторском тексту, који је објављен у „Нјујорк тајмсу“ још 10. априла 2001. године (текст је тада успешно сакривен од јавности у Србији и Црној Гори), изнео шокантну чињеницу у вези са Ђукановићевим ангажовањем током НАТО агресије на Србију.

Слободану Милошевићу и помагао НАТО у огромној мери током рата на Косову“, написао је дословце Холбрук у „Нјујорк тајмсу“. Он није прецизирао како је све Мило конкретно помагао НАТО злочинцима, али стручњаци верују да је Ђукановић агресорима достављао обавештајне податке и да је саботирао одбрамбене акције тадашње СР Југославије.

Коментаришући Холбруково сведочење о Ђукановићевом пакту са НАТО 1999. године, лидер ДФ Андрија Мандић каже да, ако је икада у свом животу Холбрук саопштио истину, онда је то у Ђукановићевом случају.

– Управо је Холбрук промотер кованице „корисна битанга“, којом је у потпуности дефинисао животни лик и дело Мила Ђукановића. Конвертитство председника ДПС јесте најбоља препорука свим незрелим сорошоидима који се спремају за издају националних интереса и самих себе. У тој дисциплини Ђукановић је непревазиђени шампион и ту круну велеиздаје тешко да ће му неко скинути у будућности – нагласио је Мандић.

Дражен Живковић, главни и одговорни уредник портала „Борба“, подсећа да је Ђукановић 1997. године изборном крађом, коју је аминовала Америка, дошао на власт.

– Сваки Ђукановићев потез после овога у ствари је било испуњавање налога оних који су га и довели на власт. Јавна је тајна да Американци, али и многе друге службе, имају Ђукановићев досије о шверцу цигарета деведесетих година. Јасно је да су га управо тиме уценили. И током бомбардовања 1999. Ђукановић је био логистика НАТО и тражио је да СРЈ буде још бруталније бомбардована. Тако је онда, логично, 2008. године уследило и признање „Косова“, јер је то налог који је испуњавао – наглашава Живковић.


– Ђукановић је доследно спроводио све њихове захтеве у претходне две деценије, укључујући и лажирани референдум у сарадњи са постпетоокобарским досовским властима у Београду у циљу разбијања СРЈ, једине независне државе у то време на Балкану. На власти се оволико дуго одржа

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR