Glas Javnosti

ГАЛИЈАШЕВИЋ: У БиХ не долазе мигранти, већ агресивни и поражени терористи! ЕУ затворила своје границе, а Србију позива да прими избеглице!

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Pravda

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић тврди да постоји велика опасност да БиХ постане крајње одредиште за армију миграната из Турске међу којима је, према његовим речима, највећи број терориста и дојучерашњих припадника радикалних исламистичких група.

“Европа је затворила своје границе са неколико редова бодљикавих жица, док истовремено БиХ и Србију позива да буду отворени за пријем миграната и да према њима, како кажу, поступају хумано. Ово заиста није питање хуманости, већ озбиљног безбедносног приступа. Ми још не знамо ко су ти људи. Оно што знамо јесте то да су агресивни, млади, поражени војници, да су фрустрирани због пораза у рату, да су били припадници терористичких организација и да уопште не заслужују квалификацију мигранти”, каже Галијашевић.

Он истиче да је главна дужност сваке државе да првенствено мисли о безбедности својих грађана, али да то, како каже, очигледно не важи и у БиХ.

“Безбедносне структуре у Сарајеву и тамошња званична политика праве диверзију унутар спремности у БиХ да се поступи на начин како поступају и друге државе, штитећи своје интересе и безбедност, штитећи своје границе и правни поредак. У Сарајеву се изгледа само трага за начином како да ти такозвани мигранти уђу у БиХ, како да се створи систем који ће их пропуштати и како да се они распореде у већ затвореној БиХ, окруженој жицама, и како да ту остану. БиХ је крајња дестинација и ћорсокак из којег нема излаза. Све око БиХ је затворено вишеструко. Европа је чак и корона вирус искористила да се додатно изолује и да додатно затвори своје границе”, тврди Галијашевић.

Он закључује да је чињеница то да БиХ недостаје становништво, али да примање "за стално" људи међу којима, како истиче, готово да уопште нема жена и деце представља озбиљну претњу опстанку држава на Балкану.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR