Glas Javnosti

DRUGI DAN BOŽIĆA NA KOSOVU I METOHIJI: Veliki miran narodni protest u podne u Štrpcu posle napada na srpsku decu na Badnji dan i Božić

Vesti
Autor: Glas javnosti/Novosti

Posle teške situacije na Kosmetu koja je obeležila Badnji dan i Božić, kada su u Gotovuši kod Štrpca ranjeni 11-godišnji dečak Stefan i mladić Miloš (21), a u Klokotu pretučen Stefan Tomić (18) dok se vraćao s Božićne liturgije, za danas u podne u Štrpcu je zakazan protest Srba na Kosovu i Metohiji.

Vraćali smo se putem Miloš i ja iz seče badnjaka i zastali smo da se slikamo za uspomenu. Tada je odjednom naišao automobil iz kojeg je zapucano. Sada smo dobro i Miloš i ja, kaže mališa.

- Dobro sam, ponovo ću ići po badnjak! - rekao je ovo iz bolničke postelje, mali Stefan Stojanović.

Stefan Stojanović

Prvi napad na srpske dečake dogodio se u petak, kada su se vraćali iz seče badnjaka i zastali kraj puta da se slikaju. Stefan Stojanović tom prilikom ranjen je u predelu ramena, dok je Miloš zadobio prostrelnu ranu ruke.

Podsećanja radi, kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca osumnjičenog za pucnjavu, koju je okvalifikovala kao "ubistvo u pokušaju", a tužilaštvo je zatražilo jednomesečni pritvor. Prema najnovijim informacijama, Stefan i Miloš su dobro i oporavljaju se.

Miloš Stojanović

Drugi napad dogodio se na sam Božić u Klokotu kod Gnjilana, kada je grupa Albanaca napala 18-godišnjeg Stefana Tomića dok se vraćao sa Božićne liturgije. Kako je Stefan rekao za RTS, neke od napadača je prepoznao. Kaže i da Srbi nisu bezbedni ni u selu u kojem žive.

Srpska lista je saopštila da će, povodom brutalnog pokušaja ubistva srpskog dečaka Stefana i srpskog mladića Miloša, ali i napada na Stefana Tomića i kontinuirane antisrpske represije režima Aljbina Kurtija, danas u 12 časova na platou ispred doma kulture u Štrpcu biti održan veliki narodni protest.

Stefan Tomić

"Pozivamo sve građane sa celog Kosova i Metohije da dođu sutra na ovaj miran i demokratski protest, da pružimo podršku ranjenima i njihovim porodicama, ali i podignemo glas protiv tiranije Aljbina Kurtija čija je posledica ugrožavanje mira i kontinuirani progon srpskog naroda na ovim prostorima", saopštila je Srpska lista.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR