Glas Javnosti

Darko Miličić odgovorio Milu Đukanoviću: Srpska pravoslavna crkva nije ostavljena Crnoj Gori, priče DPS su smešne. Boriću se za istinu!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Usled burnih reakcija koje dolaze iz Crne Gore nakon što su se "podigli" srpski sportisti i stali u odbranu SPC, jedan od "prozvanih" je bio i Drako Miličić koji je izjavio da će se boriti za SPC i istinu i da je neverovatno da narod ne vidi kako političari samo žele svoj plen i ne rade u službi njih.

Podsetimo, najglasniji protivnici izglasavanja istog bili su Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, a od momenta usvajanja u parlamentu širom Crne Gore su organizovane litije, koje su podržali brojni sportisti i javne ličnosti, među kojima i prvi teniser sveta Novak Đoković.

Nekoliko meseci kasnije, sportisti, među kojima većinom fudbaleri ali i sam Miličić, ponovo su digli glas, u vidu teksta koji se pojavio na zvaničnom sajtu Mitrpolije crnogorsko-primorske, u kojem su dali podršku SPC u Crnoj Gori u borbi za njena prava, koja su, kako tamo piše "ugrožena usvajanjem bezakonog i diskriminatornog zakona o slobodi vjerospovjesti".

Na taj tekst, vladajuća DPS Mila Đukanovića reagovala je prilično burno, otpužujući potpisnike, pa i Miličića samog, da su u pitanju malo poznati ljudi koje niko van porodica ne zna, te da su to "zaludnjaci koji bi hteli da utiču na procese u Crnoj Gori, i da odlučuju šta bi mi ovde trebali da radimo.

Inače, pomenut tekst koji je izazvao ovu reakciju počinje rečima "ako sam pozvan da se branim, ja ću ćutati, ako sam pozvan da branim istinu, ja ću govoriti", a o njemu, kao i svemu što je do tog proglasa dovelo, kao i reakciji vlasti u Crnoj Gori, Darko Miličić kaže:

- Dovoljno mi je da budem prepoznat u svojoj porodici, a što se tiče borbe u kojoj sam jedan među jednakima koji se borimo za nešto što je pravo i istinito, a to je Srpska pravoslavna crkva, jasno je da je interes druge strane, tj. režima u Podgorici, suprotan od onoga za šta se mi zalažemo. Na strani sam Gospoda Boga i Pravoslavne crkve koja je ostavljena u amanet srpskom narodu. Crkva niti je ostavljena crnogorskoj državi, niti Republici Srbiji, niti Makedoniji ili bilo kojoj drugoj državi. Svi veliki ktitori, od Nemanjića do danas su davali i gradili za Srpsku pravoslavnu crkvu, prema tome priče DPS-a su smešne.

Miličić je poseban povod za komentar imao s obzirom da je u saopštenju DPS-a konstatovano da je ukaljao ime tetovažom Draže Mihajlovića.

- Četnici se neretko pominuju u negativnom kontekstu, iako se dobro zna da su bili kraljeva garda i da je sam Draža odlikovan od strane Vojske Amerike, a danas su svi proamerički orijentisani. Ukoliko išta normalno, pošteno i pravedno postoji u ratu onda su to za mene četnici. Pretpostavljam da u jugoslovenskim republikama svako mora da ima nešto negativno vezano za prošle ratove, kao što Hrvati imaju ustaše koje se zna po čemu su poznati. Volim ono što znam o četnicima, a siguran sam da ću još mnogo naučiti o njima. To što imam na sebi je moje opredeljenje i nešto što volim, to sam ja, ali podrška Pravoslavnoj crkvi nema veze sa tim - istakao je on.

Čuveni košarkaški centar istakao je da je i sam činio greške, ali da se trudi da ih nadomesti dobrim delima.

- Ne želim da ulazim u njihova dela i ono po čemu se poznaju, ja jesam sam sebi učinio loše, jer sam na neki način upropastio karijeru koja je mogla da bude mnogo bolja, ali se trudim da to ispravim. Čovek uči dok je živ i, Bogu hvala, trudim se da greške ispravim kroz humani rad, vraćanje ljudima kojima je neophodna pomoć i Bogu koji je meni dao. Ne interesuju me priče političara koji god bio, te njihove bušne priče kako se bore za svoj narod. Pružio sam podršku isključivo jer sam i sam deo Srpske pravoslavne crkve kako bih, koliko je moguće učestvovao u pomoći - kategoričan je Miličić.

Zaključio je rečima:

- Opet je brat na brata udario i to zbog interesa pojedinaca koji dele plen. Još malo će gradovi biti države za sebe kako ne bi delili plen i neverovatno je da narod ne vidi da bi političari rasparčali i sela i gradove samo kako im se niko ne bi ugrađivao u njihov lopovluk.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR