Glas Javnosti

Danas kreće uplata 100 evra penzionerima u Srbiji

Vesti
Autor: Глас јавности

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da je počela uplata 100 za 950.000 primalaca penzija, koji će sutra moći svoj novac da podignu u poštama i bankama širom zemlje. Od danas počeo da radi kol centar 0800 101 100 na koji svi punoletni građani Srbije mogu da se prijave za 100 evra pomoći.

- Danas kreće isplata novčane pomoći od 100 evra, tako da će novac najpre dobiti 950.000 penzionera, koji će sutra moći da ga podignu u svojim bankama. Onda krećemo sukcesivno da isplaćujemo i koristnike novčane socijalne pomoći., naveo je ministar.

U saopštenju Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije navodi se da su primaocima penzija koji ranije nisu imali otvorene tekuće račune, otvoreni jednokratni namenski računi u Banci Poštanske štedionice i moći će da novac podignu u najbližoj pošti.

Ministar je dodao da je od danas počeo da radi kontakt centar na broju 0800 101 100 na koji svi punoletni građani Srbije mogu da ostvare pravo na pomoć od 100 evra.

-To je još jedna opcija za prijavu, pored prijave elektronsklim putem na veb adresi idp.trezor.gov.rs.

U saopštenju se podseća da će isplata za sve ostale građane Srbije početi sukcesivno od prve nedelje juna, kako je ranije najavljeno.

(Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR