Glas Javnosti

Атлас група: Суд у Лондону одлаже рочиште о екстрадицији за септембар

Vesti
Autor: in4s.net

Рочиште које је требало да се одржи од 18. до 22. маја одложено је за период од 7. до 11. септембра 2020

Председница Суда у Лондону (Westminster Magistrates Court), Emma Arbuthnot, јуче је усвојила захтјев тима адвоката председника Атлас групе, Душка Кнежевића, за одлагање рочишта у поступку ектрадиције, саопштено је из Атлас групе.

„Рочиште које је требало да се одржи од 18. до 22. маја одложено је за период од 7. до 11. септембра 2020, саопштио је лондонски тим Кнежевићевих адвоката.

Рочиште је, како наводе из Атлас групе, одложено због потребе да релевантни међународни и регионални стручњаци у областима политике и људских права у Црној Гори доставе независне извештаје, који су неопходни за главну расправу.

Кнежевића је пред судом, додају из Атлас групе, заступао Hugo Keith QC (Краљичиног правни савјетник) и Tobi Cadman председник Међународне Правне Коморе Гуерница 37, специјалиста у пољима међународног кривичног права, људских права и екстрадиције.

„Cadman се недавно прикључио адвокатском тиму др Кнежевића и са собом доноси богато искуство и познавање правног система и уређења државе Црне Горе. Hugo Keith један од највећих експерата за ектрадицију и финансијски криминал, долази из чувене коморе Three Raymond Buildings. Радио је на једним од највећих криминалних случајева у Великој Британији и заступао Краљицу Елизабету II, као и министра унутрашњих послова Велика Британије. Поступајућа судија Emma Arbuthnot је судила у неким од најзначајнијих британских случајева, укључујући и случај Асанжа“, наводи се у саопштењу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR