Glas Javnosti

Aleksandar Jerković: Neka Evropa danas digne glas protiv hapšenja zbog izgovorene reči ili neka zauvek ćuti

Vesti
Autor: Glas javnosti

Narodni poslanik Aleksandar Jerković, u policijskoj stanici tražio je obrazloženje za hapšenje građanina Srbije bez ikakvog razloga, policija ne daje odgovore već vrši diktaturu.

Ispred Narodne skupštine uhapšen je monah Antonije, koji je kako policija navodi izgovorio zabranjene reči.

Narodni poslanik Aleksandar Jerković se pozvao na poslanički imunitet i tražio razlog hapšenja građanina Srbije, međutim policijski službenici u svom maniru nisu dali nikakvo obrazloženje.


Za naš portal poslanik Jerković  rekao je da će iako nije pozvan na sastanak s Lajčakom ipak otići da ga upozna sa situacijom u Srbiji, gde se narod hapsi zbog izgovorene reči. Želeći time da istera na čistac da li Evropa zapravo osuđuje ili podržava ovakvu diktatuuru, kako bi sutra kada na čelo dođe narodna vlast, imala jasnu smernicu da li su evropske vrednosti ono čemu treba da težimo. 


"Nevezano za to da li se ja s izjavama slažem ili ne slažem, smatram da je nedopustivo, da bilo ko zbog izgovorene reči u Republici Srbiji bude  uhapšen. Jer ako neko ima toliko snažnu moć, ako njegova reč ima toliko snažnu moć, onda takvoj osobi treba obezbediti da sedi u Skupštini, i da na artikulisan način izražava stavove ljudi koje zastupa. Ukoliko gospodin Lajčak ne odreaguje na moju primedbu, to znači da je Evropa saglasna da imamo nove vrednosti, a to je da čovek može biti uhapšen zbog izovorene reči. To je važno i zbog toga, što kada jednom neka narodna vlast bude došla na čelo Srbije, možemo da je podsetimo, da je princip hapšenja zbog izgovorene reči zapravo ta Evropa podržala." Naveo je gospodin Jerković 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR