Glas Javnosti

ALBANAC KOJI JE PUCAO NA SRPSKU DECU KOD ŠTRPCA: Evo šta je osumnjičeni Kurtaj rekao pred hapšenje

Vesti
Autor: Glas javnosti/Kurir

Albanski mediji na Kosovu i Metohiji objavili su fotografiju uhapšenog Albanca Azema Kurtaja (33) osumnjičenog da je oko 15 sati kod Štrpca pucao na dvojicu Srba koji su nosili badnjak.

On je uhapšen 20 kilometara od mesta pucnjave, tačnije u selu Prevalac, na putu između Prizrena i Štrpca. Prema nezvaničnim informacijama Indeksa, Kurtaj je navodno pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga. Osumnjičeni je odveden u Uroševac na ispitivanje.

Stefan Stojanović

Kako se navodi u saopštenju, regionalna policija Uroševca je nakon intenzivnog istražnog rada prikupila informacije na terenu, identifikovala, a zatim uhapsila osumnjičenog Kurtaja..

Osumnjičeni za napad na dvojicu srpskih dečaka,rekao je albanskim novinarima da se oseća nevinim u vezi sa slučajem sa kojim dovodi u vezu.

Indeksonlajn ga je kontaktirao nekoliko minuta pre nego što se predao policiji. Isti je čekao policijsku patrolu u mestu u Prevalac, akakda je stigla rekao je samo;. „Upravo su došli”, piše Indeksonlaj.

"Osumnjičeni je pod nadzorom policije Uroševac, odnosno Regionalnog sektora za istrage, radi drugih istražnih radnji", navodi se u saopštenju.

Miloš Stojanović

Da podsetimo, ranjena su dvojica Srba, Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) dok su išli po badnjak.

„Deca su išla po Badnjake i kad su se vraćali noseći Badnjake pevali su. U jednom trenutku su se pred njima zaustavio privatni automobil koji je išao iz pravca Brezovice, ka Uroševcu. Kada ih je video izašao je iz auta izvadio pištolj i pucao bez zadrške. Maloletnog dečaka S.S starog 11 godina ranio je u rame, i Stojanović Miloša mladića starog 21 godinu u šaku,“ kaže direktor Doma zdravlja u Štrpcu na Kosovu i Metohiji doktor Saša Krstičić u izjavi za Sputnjik.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR