ВЕЧЕРАС У 20 САТИ: САЗНАЋЕМО ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ!

sars

youtube

Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности вечерас у 20 сати, након низа састанака које ће имати током дана. Такође, Вучић ће данас донети одлуку о томе да ли ће бити уведена употреба Војске Србије у цивилне сврхе.

Како је навела ТВ Прва, председник јутрос разговара са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Вучић ће у 12 сати имати састанак са службама безбедности, а у 18 са патријархом Иринејом, навела је та телевизија.

У 19 часова предвиђен је састанак са члановима здравственог Кризног штаба за праћење корона вируса. Након тога очекује се да саопшти одлуку о мерама које ће бити предузете у циљу заштите становништва од ширења корона вируса.

Како је "Блиц" синоћ известио, очекивало се да председник Србије наредних дана прогласи ванредно стање. То је синоћ, како процедура у оваквим ситуацијама налаже, затражио министар одбране Александар Вулин.

У складу са Уставом, а због угрожене безбедности грађана на највећем делу територије наше земље, Вулин је упутио писмено председнику Александру Вучићу захтев да, у складу са уставним ингеренцијама, предузме све неопходне мере на заштити становништава.

- Након појаве корона вируса процена је да би даље ширење могло значајно угрозити здравље ширег становништва, а тиме и функционисање живота у Републици Србији. То захтева доношење хитних мера из надлежности председника РС. Сада је на њему да одлучи како и на који начин ће искористити своје уставно овлашћење - рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.

О могућностима увођења ванредног стања у Србији говорио је и председник Србије Александар Вучић. Он је појаснио процедуру на који начин се то чини.

- Ванредно стање се уводи уколико министар одбране пошаље врховном командату, председнику државе, писмо да је угрожена безбедност државе. Затим га шаљемо у скупштину, али, пошто је забрањено окупљање више од 100 људи, могуће је да председник Србије, председник скупштине и владе, заједничким, троструким потписом уведу ванредно стање - појаснио је Вучић.

Како је казао, "онда, знате шта то значи" .

- Ако се уведе ванредно стање нема више кафића, барова, бисокопа, позоришта, већ војска на улице, зна се шта на граници и тако даље - рекао је Вучић на конференцији за медије.

Данас и одлука о употреби Војске Србије у цивилне сврхе

Председник Србије Александар Вучић доноси данас одлуку о томе да ли ће бити уведена употреба Војске Србије у цивилне сврхе, сазнаје Тањуг.

Председник је синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије корона вируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.
Министар одбране Александар Вулин је рекао да је сада на председнику Србије да одлучи како и на који начин ће искористити своја уставна овлашћења и ставити све службе у функцију живота и здравља грађана. Тањуг сазнаје да ће председник данас донети одлуку о употреби Војске Србије у цивилне сврхе.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

SAD prekidaju sve odnose sa Svetskom zdravstvenom organizacijom. Sjedinjene Države preusmeravaju svoja sredstva drugim organizacijama koje se bave problemima zdravstva, saopštio je američki predsednik Donald Tramp,a prenosi Sputnjik.

Србија је остварила видан напредак у усклађивању са законима и стандардима ЕУ за безбедност хране, што је обухваћено Поглављем 12 приступних преговора са ЕУ, речено је данас на брифингу у ЕУ инфо центру у Београду.

Epidemilog dr Predrag Kon očekivao je da će "dan gašenja epidemije" doći ranije, ali, kako kaže, obradovao se kada je došao,

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone