Glas Javnosti

Vasović protiv Bujoševića

Vesti
Autor:

Vasko Vasović, dugogodišnji snimatelj i direktor fotografije RTS-a, najavio je da će se kandidovati za novog generalnog direktora javnog servisa, kada konkurs bude otvoren.

Vasović već nekoliko godina kritikuje uređivačku politiku RTS-a i traži odgovornost doskorašnjeg čelnika, a sada v.d. direktora Dragana Bujoševića, zbog, kako je navodio, katastrofalnog programa ali i stanja u ovoj kući.

Vasović kaže za Danas da Bujošević nije bio izbor Aleksandra Vučića 2015, ali da mu je sada i te kako potreban i da sigurno neće otići pre izbora, 21. juna.

Naš sagovornik smatra da ga njegovo dugogodišnje iskustvo na javnom servisu, učešće i praćenje brojnih događaja od 80-ih naovamo, ali i nepotkupljivost, kvalifikuju za prvog čoveka RTS-a „koji bi trebalo da uradi krucijalne stvari za javni servis a samim tim i za državu“.

– Bez obzira na ishod konkursa, a poznat vam je, kao i svima nama, ostaće upamćen sam pokušaj, kao mogući početak drastičnih promena u stvaranju sistema vrednosti, tako potrebnih ovoj jadnoj i napaćenoj zemlji. Nisam idealista bez pokrića i nemam nikakav lični interes za to – poručio je Vasović. On je naveo da je u RTS-u 32 godine, da poznaje sistem, ljude, tehnologiju, i da je njegov minuli rad i stručnost dostupan svima na internetu.

Obraćajući se kolegama, istakao je da bi njegov eventualni dolazak na ključnu poziciju u RTS-u, sa koje se donose bitne i obavezujuće profesionalne odluke, svakome obezbedio drastično poboljšanje profesionalnog i egzistencijalnog statusa u RTS.

– Uspostavljanjem pravog i pravičnog, menadžerskog i tehnološko-kreativnog sistema, vratiću ovu, sada devastiranu kuću, na mesto koje joj po rangu u hijerarhiji i slavi pripada, kao što ću i većini zaposlenih vratiti osmehe na lica . Reakcija će sigurno postati lančana i ako mi, kao jedan od glavnih medijskih i nosećih stubova ovog društva, uspemo u tome, uspeće i cela Srbija, poručio je Vasović.

(Izvor:Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR